Adó 1%

megosztás:

Veled együtt sikerül! – Te és a WWF Magyarország

Ha ma körülnézünk a Föld nevű bolygón, sajnos már nem azt a sokszínű édent látjuk, ami akár csak pár évtizeddel korábban létezett. A XX. század közepétől az emberi tevékenység mértéke exponenciálisan nő, a természet, és vele minden erőforrás, amit az emberek számára biztosít, egyre nagyobb veszélybe kerül, miközben a gerinces állatfajok populációi 1970 óta 58%-al csökkentek. Ma már a Föld számos pontján az emberek is a pusztuló természet áldozatává válnak.

A helyzet drámai, de ha összefogunk, együtt változtathatunk. Együtt sikerül!

Adószámunk: 18226814-2-42

Most Te is részese lehetsz a WWF Magyarország munkájának azzal, hogy támogatod tevékenységünket. Adód 1%-ának felajánlásával hozzájárulsz közös természeti kincseink védelméhez, velünk alakíthatod a jövő nemzedékeinek és a jelen döntéshozóinak szemléletét. Nyilatkozz az 1%-odról, hogy mi továbbra is odatehessük a maradék 99-et! WWF Magyarország csapata nem adja fel, mert tudjuk: együtt sikerül! Tarts velünk Te is!

Ismerj meg minket!

Munkánk során a hazai vizesélőhelyek, természetes erdőségek és erdei élőhelyek megőrzése mellett a természetközeli erdőgazdálkodás, a fenntartható mezőgazdaság és vidékfejlesztés népszerűsítésén is dolgozunk. Emellett kiemelt figyelmet fordítunk az éghajlatváltozás hatásainak csökkentésére, és a környezettudatos szemlélet minél szélesebb körű elterjesztésére.

Szorosan együttműködünk a nemzeti parkokkal, természetvédelmi hatóságokkal, civil szervezetekkel, oktatási intézményekkel, az üzleti élet képviselőivel, valamint a helyi lakossággal.

Erdőségeink védelmében régóta tevékenykedünk. 2009-ben lobbi munkával elértük, hogy az új erdőtörvényben az állami erdők egy részében kötelezően természetközeli és fenntartható gazdálkodási – azaz fakitermelési – üzemmódokat kell alkalmazni. Részt vettünk kisebb "vadonok" kialakításában, például a Budai-hegységben a Tündérhegyi, a Balaton mellett pedig a Kopaszok erdőrezervátum kialakításában. 2012-ben sikeresen szálltunk síkra Magyarország legnagyobb háborítatlan, fokozottan védett erdeje, a kb. 1000 hektáros Csarna-völgy védelméért, ahol végül nem indulhatott meg a fakitermelés.

Élőhelyek rehabilitációjába az évek során szintén sok munkát fektettünk. 2013 végén zárult eddigi legnagyobb projektünk, a Duna-menti Szabadság-sziget helyreállítása. Az öt éves program során megtisztítottuk a Mohács melletti sziget mellékágát a lerakódott iszaptól, így újra elérhetővé vált a halak ívásához nélkülözhetetlen homok- és kavicsréteg. Olyan őshonos halfajok, mint a lápi póc vagy a magyar bucó újra birtokba vehették a vizeket. 2007 óta zajlik a Tiszatarjáni élőhely-rehabilitációs projektünk. A Tisza mellékágánál található vizesélőhelyen az agresszíven terjedő gyalogakác kiszorította az őshonos növényfajokat, gyakorlatilag lakhatatlanná téve a területet az állatok számára. A helyi önkormányzattal közösen megtisztítottuk a területet a gyalogakáctól, energiaültetvényeket telepítettünk, hogy bőségesen elláthassuk energiával a falut, és munkahelyeket teremtsünk. A terület fennmaradó részét visszakapta a természet, az ártéri területen kedvükre legelhetnek a WWF Magyarország saját vizibivalyai és szürkemarhái.

2003 óta foglalkozunk intenzíven a hazánkból korábban kipusztult, mára lassan visszatérő nagyragadozókkal, a farkassal és a hiúzzal. Elsősorban a lakossági tájékoztatásban és a tudományos kutatások támogatásában vállalunk szerepet. Hétéve futó Hiúzvédelmi Programunk célja az ismeretterjesztés mellett az állatok élőhelyeinek védelme. Távlati célunk a hiúzok rádiótelemetriás eszközökkel történő nyomon követése, ezáltal területhasználatuk, szokásaik feltérképezése. A farkasok védelmében együttműködünk az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósággal – figyeljük az egyedek nyomait, igyekszünk viselkedésüket megismerni, egyedszámukat megbecsülni, illetve szemléletformálással az illegális kilövések számát csökkenteni. Mindebben a WWF Magyarország is segítséget nyújt – szeretnénk, ha ezek az eredetileg őshonos ragadozók ismét otthonuknak éreznék hazánk erdeit.

Adó 1% – a sok kicsi sokra megy

Most úgy támogathatsz minket, hogy az Neked semmibe nem kerül: ajánld fel szervezetünknek személyi jövedelemadód 1%-át! Veled együtt sikerülhet egy olyan jövőt teremtenünk, amelyben az ember harmóniában él a természettel. Mi, a WWF Magyarország csapata, ezért dolgozunk – immár 25 éve. Adószámunk: 18226814-2-42

Tudj meg többet eddig elért sikereinkről!
Ismerd meg futó projektjeinket!

 

 

Fotók Madárbarát munkahelyHódtelepítés 2008.Big Jump - Nagy Ugrás 2012

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!