Az erdőtanúsítás közös érdekünk

megosztás:

Az erdők világméretű fogyatkozásáért, a természetes táj megőrzésért felelősséget érző vásárló egyre inkább bizonyos szeretne lenni abban, hogy az általa vásárolt termék előállítása környezetkímélő és a társadalmi elvárásoknak megfelelő módon történt.

 

 

 


A vásárlók jogos igényének kielégítésére 1993 ban nemzetközi természetvédelmi szervezetek, erdőgazdálkodók és kereskedők kidolgoztak egy erdőtanúsítási rendszert, az FSC-t, amely független és akkreditált minősítő testületek közreműködésével képes hiteles erdőtanúsításra és a termék nyomon követésére a feldolgozási folyamatokon keresztül egészen az áruházak polcáig. Az alapítás óta hat földrészen csaknem 24 millió hektárnyi erdőterület nyert e rendszerben tanúsítványt, s Európa 21 országában több mint 15 millió hektáron igazoltan megfelel az erdőgazdálkodás az FSC alapelveinek. Hazánkban az első tanúsítás a múlt évben zárult, és a környező országok közül Csehország, Horvátország, Ausztria és Lengyelország szintén rendelkezik minősített erdőterületekkel.

 

 

 

 


A mai találkozó célja, hogy megkezdődjön e világméretű követelményrendszer széleskörű hazai alkalmazásához szükséges nemzeti szabályok kidolgozása. A WWF Magyarország kezdeményezésével megrendezett szakmai találkozó minden társadalmi és természetvédelmi elvárás, valamint gazdálkodási érdek figyelembevételével, széles szakmai és társadalmi párbeszéden keresztül kívánja a hazánk sajátosságainak megfelelő rendszert kialakítani, ezért a kezdeményezés történelmi jelentőségű.

 

 

Fotók Természetes vízmegtartás, lefolyáslassítás, árvízi védekezés AngliábanWWF Zöld generáció önkéntes nap 2015.12.12.A természetvédelmi őrszolgálat mindennapjai

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!