Kisvárdai tanösvény átadás

megosztás:

Az átadást követően Ereifej Laurice, a WWF Magyarország Kisvizek Védelme Program vezetője részletesen bemutatta a tanösvényt az eseményen megjelent közel kétszáz közép- és általános iskolás, valamint óvodás gyermeknek, akiket szüleik és pedagógusaik is elkísértek.

 

 

 


A tanösvény építése és az ezt megelőző tórehabilitáció a WWF Magyarország és Kisvárda Önkormányzatának együttműködésével valósult meg. A rehabilitáció során a felgyülemlett, nagy mennyiségű iszapot és hulladékot távolítottuk el a tóból, partjáról pedig a túlzottan elszaporodott nádat és tájidegen fafajokat irtottuk ki.

 

 

 

Ezt követően három oktatótáblát, egy erdei iskolát és kisebb - fafajokat bemutató - táblákat helyeztünk el a tó köré és a benyúló félszigetre. A látogatók a tanösvény bevezető tábláján a WWF Magyarország Kisvizek Védelme c. programjáról és a Vár-tó történetéről olvashatnak, továbbhaladva pedig részletesen megismerhetik a tóban és a környékén leggyakrabban előforduló kétéltű, hüllő és vízimadár fajokat valamint a vízi és vízparti növényzetet.

 

 

 

 A tóba benyúló félszigeten lévő szabadtéri oktatóhely pedig segíti a pedagógusokat abban, hogy a környezet és biológiaórákat az iskola falain kívül, a természetben tartott előadásokkal színesítsék.

 

 

Fotók Föld Órája Fővárosa kihívás 2016Táblaavatás - Naplás-tóWWF Zöld generáció önkéntes nap 2015.12.12.

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!