Természetvédelem online

A WWF célja, hogy a természetvédelem iránt érdeklődőket immáron az interneten keresztül is tájékoztassa a legújabb szakmai hírekről és eseményekről. "Úgy gondoljuk, hogy a honlap új, modern eszközként segítheti a természetvédelmi tudatformálást és a környezeti nevelést, hiszen a WWF kommunikációjában meghatározó szerepet betöltő korosztály jelentős része internetezik." - mondta Haraszthy László a WWF Magyarország igazgatója.

A WWF Magyarország munkatársai a honlap kialakítása során a több korcsoport elvárásainak megfelelő tartalom mellett nagy hangsúlyt kívántak fektetni a magas színvonalú technikai megvalósításra és a site egyszerű kezelhetőségére. A követelmények színvonalas megvalósítása érdekében a szervezet vezetői a Carnation Internet Tanácsadó Rt.-t választották a site kivitelezőjének, felajánlva a partneri együttműködés lehetőségeit.

A Carnation örömmel fogadta a WWF felkérését, és a partneri együttműködés keretein belül eddigi tapasztalatait felhasználva vett részt a site tervezésében és létrehozásában. A hosszú távú kapcsolat keretében a Carnation szakemberi végzik a site működtetését és folyamatos fejlesztését. "A kialakítás során elsődleges fontosságú volt, hogy az alapos szakmai tartalom mellett interaktív alkalmazásokkal tegyük vonzóvá a site-ot.

Úgy véljük, hogy sikerült egy könnyen áttekinthető rendszert alkotni, ennek köszönhetően a látogatók felhasználóbarát környezetben találják meg a számukra fontos információkat." - mondta Szekfű Balázs, a Carnation elnöke.

Mindkét cég kiemelten fontosnak tartja hogy a természetvédelmi gondolkodásmód már fiatalkorban elkezdődjön. Ennek érdekében minden generációnak igyekszik a site érdekességeket kínálni. A fiatalok online kvízjáték keretein belül ismerkedhetnek a természettel, és minden korosztály élhet a képeslapküldő szolgáltatás lehetőségével, valamint gyönyörködhet a fotógaléria folyamatosan bővülő képsoraiban.

A honlapot Zsila Sándor fotóművész képei teszik még élvezetesebbé, az üzemeltetéshez szükséges technikai hátteret pedig a Silicon Computers Kft. biztosítja.

Fotók Madárbarát munkahelyFöld Órája Fővárosa kihívás 2016Nagy Ugrás 2017 - Herend