Archívum

Felhívás a 2002-es országgyűlési választásokon induló pártokhoz

2001.04.21.

A WWF Magyarország felhívja a 2002-es országgyűlési képviselő választásokra készülő pártokat, azok felelős vezetőit, hogy dolgozzák ki a környezetvédelemre vonatkozó programjukat, és azt ismertessék meg a társadalommal. A következő évi választásnak legyen tétje az egyes pártok környezetvédelmi programja is, mely nélkül ne lehessen az Országgyűlésbe, még kevésbé pedig a kormányba kerülni.
 

Természetvédelem és vidékfejlesztés Tiszabábolna határában

2001.04.12.

A WWF Magyarország szerint megvan a lehetőség arra, hogy a Tisza szabályozásával kiszárított folyó menti területek ismét gazdag, értékes növény- és állatvilágnak otthont adó élőhelyekké váljanak.
 

Kárpátok Ökorégió Program

2001.04.06.

A WWF nemrégiben indította a Kárpátok Ökorégió Programot, amely a régió országainak egyedülálló együttműködése Európa szívében, a Kárpátok hegykoszorúján található természeti és kulturális értékek hosszú távú megőrzése érdekében.
 

A gátak nem nőhetnek az égig, csak az árhullámok szétterítése növelheti az árvízi biztonságot

2001.03.13.

Az elmúlt néhány évben minden eddigi mértéket meghaladó árhullámok vonultak le a Tiszán és mellékfolyóin. Ezek hatására mára mindenki számára világossá vált, hogy a több mint egy évszázadon keresztül eredményes védelmet biztosító gátrendszer további emelésével nem lehet megoldani az egyre nagyobb mennyiségű víz biztonságos elvezetését.
 

Minden tó fontos!

2001.02.02.

Napjainkban egyre fontosabbá válik a vizes élőhelyek védelme és hosszú távú megőrzése. A természetes vizek rendkívüli mértékű fogyása miatt felértékelődtek a kis kiterjedésűek is, amelyek megőrzésére ma még nincs országos program, erre hívja fel a figyelmet a WWF Magyarország a Vizes Élőhelyek Világnapján.
 

Elkerülhető a kergemarhakór?

2001.01.19.

"Ha megőrizzük hazánk környezeti adottságainak megfelelő mezőgazdaságunkat, elkerülhetjük az egész Európát fenyegető kergemarhakór elterjedését. Így pl. a növényi eredetű takarmányokra és legeltetésre alapozott marhatartás elterjesztésével úgy lehet több egészséges élelmiszert előállítani, hogy közben nem veszítjük el hazánk változatos tájait és természeti értékeit" - jelentette ki Márkus Ferenc, a WWF Magyarország igazgatóhelyettese.
 

EU törvényt sérthetnek a 2004-es olimpiai játékok?

2001.01.16.

Brüsszel, Belgium, 2001. január 16. - A 2004-es Athéni Olimpiai Játékokra, Schinias közelébe tervezett vízisportkomplexum egy Európában egyedülálló természeti értékekkel rendelkező vizes élőhelyet veszélyeztet - hívja fel a figyelmet a WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet.
 
1 2
 

Fotók Terepi nap a Turjánvidéken 2014.05.26.Big Jump - Nagy Ugrás 2012Nagy Ugrás 2017 - Sajóörös

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!