A gerinces fajok populációinak 58%-a már eltűnt

A WWF Magyarország jubileumi eseményén mutatták be a világszerte ma megjelent Élő Bolygó Jelentést. A friss kutatási adatokra támaszkodó kétéves, átfogó jelentés 2016-os kiadása riasztó adatokat közöl: a Földön található gerinces fajok populációi 58%-kal szorultak vissza, míg az édesvizekben megfigyelt populációk 81%-os csökkenést mutatnak az 1970-es adatokhoz képest.

Mivel a drasztikus veszteség legfőbb oka az emberi tevékenység, a 25 éves WWF Magyarország a tendencia megváltoztatása érdekében a természeti erőforrásokkal való bánásmód átalakítását sürgeti.

Az Alapítvány születésnapja alkalmából rendezett sajtóeseményen kerekasztal beszélgetést tartott Janicsák Veca énekesnő, Varga Livius, a szintén 25 éves Quimby tagja és Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó. Kisgyermekes és a természeti értékek megőrzése iránt elkötelezett szülőként arra figyelmeztettek, hogy a gyermekeinknek átadott viselkedési mintáink, szokásaink és az általunk képviselt értékek szintjén tehetjük a legtöbbet közös jövőnk védelméért. Kifejtették, hogy olyan emberként, akire a közvélemény szintjén nagy figyelem hárul, különösen fontos számukra, hogy üzeneteikkel és nyilvános szerepléseikkel fontos értékek mellett álljanak ki.

Bővebben az Élő bolygó Jelentésről itt olvashatsz: Sokkoló adatok a Föld egészségi állapotáról

Fotók Madárbarát munkahelyNyíregyháza WWF Föld Órája cím átadásRupp-hegy kirándulás 2015