Archívum

Végre nőtt a vadon élő tigrisek száma!

2016.04.12.

A WWF Delhiben, a Nemzetközi Tigris Fórumon (Global Tiger Forum) hozta nyilvánosságra, hogy hosszú évek óta először nőtt a szabadon élő tigrisek száma. A jelenleg becsült  3890 példány jelentős elmozdulást jelent a 2010-ben becsült 3200-tól, de további előrelépésre van szükség.

 

 

Világörökségünk veszélyben

2016.04.06.

A WWF nemzetközi tanulmánya szerint a Földön található Világörökségi helyszínek közel felét veszélyeztetik különböző beruházások és ipari tevékenységek. Ezek a helyszínek nélkülözhetetlenek az emberek és a környezet számára, jelen pillanatban mégis olyan tevékenységek veszélyeztetik őket világszerte, mint az olaj és gáz kitermelés, bányászat, vagy illegális fakitermelés.

 

Itt/Odaát

2016.04.06.

Mai tudásunk szerint az emberi létnek nincs ki- és bekapcsológombja. Inkább afféle fényerő-szabályozó működteti, ezért élet és halál között sokfajta köztes állapot lehetséges. Az átmeneti zónában a halál nem visszavonhatatlan; vannak, akik átlépik a határt, ám mégis sikerül visszatérniük, és döbbenetesen részletes beszámolóval szolgálnak az „odaát” látottakról.

 

Veszélyben hazánk legidősebb erdei

2016.04.05.

A WWF Magyarország friss statisztikai elemzése aggasztó adatokat közöl a hazai idős erdők állapotáról és azok természetvédelmi helyzetéről. Az ország erdőterületének alig két százalékát teszik ki az élővilág megőrzése szempontjából kulcsfontosságú, 120 évnél idősebb erdők. Harmaduk nem áll természetvédelmi oltalom alatt.

 

Díjnyertes magyar természetfilm a mozikban

2016.04.05.

A WWF Magyarország ajánlásával országszerte mozivásznon látható Mosonyi Szabolcs Vad Kunság – A Puszta rejtett élete című filmje, amely a Magyar Filmhéten elnyerte a legjobb természetfilmnek járó díjat. A mozivetítések alkalmával egy különleges kísérőfilmet is láthat a közönség.

 

Tavasz a Normafán

2016.04.04.

Ha valaki az év során csak egyszer látogat el a budai Normafára, most tegye! Április a szemkápráztató virágszőnyeg, és a levegőt átható illatok időszaka, amikor még napsütésben sétálhatunk a fák alatt. A Normafán jelenleg turisztikai fejlesztések zajlanak – reméljük, a természet is jól majd ki belőle...

 

Lignit vs egészséges környezet és jövő

2016.03.31.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több lignitbánya megnyitását tervezik, miközben az UNESCO Világörökség Szakbizottsága állásfoglalásban adott hangot aggályainak. A WWF Magyarország környezetvédelmi felméréséből ijesztő adatok kerültek napvilágra a lignit és szénbányászat és tüzelés környezeti, egészségügyi hatásairól.

 

Pilis lett idén a Föld Órája Fővárosa!

2016.03.30.

Március 19-én tartották a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akcióját, a Föld Óráját. A WWF Magyarország idén is meghirdette a hagyománnyá vált Föld Órája Főváros Kihívást, melyet Pilis nyert el! A hazai települések megmutatták, hogy évről évre egyre elkötelezettebbek.

 

A Zöld Generációval az iskolában

2016.03.27.

A Zöld Generáció programon záróprojetjeként a Biodiverzitás modul néhány tagja egy általános iskolás csoportnak találtak ki egy másfél órás foglalkozást. Programjukat élesben is kipróbálhatták február 24-én, erről olvasható élménybeszámoló Molnár Dóra Ritától csapatunk egyik lelkes tagjától.

 

Barnamedvék az új designerek!

2016.03.24.

Limited edition gördeszka lapok – medvekarmolással! A WWF Magyarország limitált gördeszka-sorozattal lepi meg a városi fiatalokat. A Cirus kiváló minőségű lapjait a Budakeszi Vadaspark barnamedvéi vették kezelésbe.

 
1 2 3 4 5 6 7
 

Fotók Csarna-völgy - terepbejárásNagy Ugrás 14 településenDuna Nap

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!

 
Tovább a honlapra