Archívum

Titokzatos rokonok

2016.02.05.

A két műkedvelő barlangász, Steven Tucker és Rick Hunter 2013. szeptember 13-án lépett be a Rising Star („Kelő Csillag”) üregrendszerébe. Ők sem számítottak rá, hogy nemsokára felfedezik az elmúlt ötven év talán legfontosabb és legrejtélyesebb emberelőd-maradványait.

 

Az EP kiállt a természetvédelem mellett

2016.02.04.

Az Európai Parlamentben tegnap megtartott szavazáson a képviselők elsöprő többsége az EU Madárvédelmi és Élőhelyvédelmi Irányelveinek felülvizsgálatra bocsátása ellen szavazott. A WWF európai irodái felszólítják az Európai Bizottságot, hogy kövesse a példát és támogassa a természetvédelmi irányelvek megtartását 2016 tavaszán.

 

Tegyük rendbe vizeinket!

2016.02.02.

Február 2-a a vizesélőhelyek világnapja. Riasztó adat, hogy a legújabb eredmények szerint hazánkban a természetes folyók és tavak közül csak 12 százalék van jó ökológiai állapotban. Ugyanakkor a jelenleg elérhető EU források elenyésző hányada szolgálja közvetlenül vizeink helyreállítását.

 

Jegesmedve a mozivásznon

2016.02.01.

Norm az Északi - a sarkvidék egyik legismertebb állata, a jegesmedve ihlette, gyerekeknek szóló történetet hamarosan bemutatják Magyarországon is.

 

Farkasszemet nézett az ordassal a vadász

2016.01.25.

Az Északi-középhegység nagyragadozóiról egyre többet tudunk, de mivel mindössze néhány hiúz és farkas lakja az erdős területet, a kutatók munkáját minden nyom és információ nagymértékben segíti. A WWF különleges eseményről kapott közvetlen beszámolót, amely pozitívan végződött: egy vadász szemtől szembe találkozott a ritka nagyragadozóval.

 

Díjazzuk az elkötelezettséget

2016.01.22.

Tavaly decemberben a WWF Magyarország egy díj átadásával köszönte meg a Toyota Central Europe-nak a Toyota csoport immáron 8 éve fennálló támogatását.

 

Véresen komoly

2016.01.07.

Visszataszítóak? Talán azok. Ám a keselyűk szerepköre igen fontos: ha nem lennének, az elhullott állatok sokkal tovább oszlanának-bűzölögnének, ezerféle rovar szaporodna el rajtuk, házi jószágot, vadállatot, embert tizedelő ragályoknak szolgálnának kitűnő táptalajul.

 

„A hegyek szelleme” - WWF rövidfilm a hópárducokról

2016.01.06.

A Nepálban forgatott felvételek a WWF egyik fajvédelmi küldetését kísérik nyomon. Tudósok, a helyi falvakban élő közösség tagjai és természetvédelmi szakemberek együttműködésében került műholdas nyakörv egy hópárduc nyakába. A küldetés célja a faj megismerése.

 
1 ...3 4 5 6 7
 

Fotók Mission ImPanda vetélkedő a Föld NapjánNagy Ugrás 2016Nyíregyháza WWF Föld Órája cím átadás

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!

 
Tovább a honlapra