Életadó, vigasztaló mesélő fák

megosztás:

Minden fának megvan a saját históriája, és ezt a históriát némelyikük kivált ékesszólóan meséli el az utókornak.

A fák hősi idők tanúi, becses emlékek őrizői, hiedelmek megtestesítői, tragédiák szemlélői. Képzeletünket is benépesítik: a mesék sötétlő rengetegében, kerek erdejében fantáziánk, félelmeink teremtette lények, boszorkányok, tündérek, szellemek, egyszarvúak és agg remeték élnek.

A fák nyelvünkben, gondolatainkban inspirálnak bennünket. A nagy eszmék térképének legnevezetesebb koordinátái épp egy fa előtt futnak össze – az angliai Lincolnshire-ben, egy gyümölcsöskert, azóta már kerítéssel övezett almafája előtt. A történet szerint 1666-ban abban a kertben, egy lepottyanó alma láttán ötlött fel az ifjú tudósban, Isaac Newtonban a nagy kérdés: vajon miért hullik az alma mindig a földre?

A mi életünk is tele van, fákhoz köthető első, korszakos jelentőségű pillanatokkal, sokszor ők a szemtanúi annak, hogy az élet mindig megy tovább.

Megjelent a National Geographic márciusi száma.

 

 

 

Fotók Föld Órája 2018Föld Órája 2017WWF Zöld generáció önkéntes nap 2015.12.12.

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!