Archívum

Valentin nap a természetben

2017.02.14.

2017. február 14. – A WWF Magyarország Valentin napon stílusosan az erdőből tudósít. A hazai őshonos erdei nagyragadozók nászidőszakára eső ünnepen az Északi-középhegységben kutattunk a „szerelem nyomai” után.

Macskák kisebb kiadásban

2017.02.08.

A sztárok egyelőre a nagymacskák. Apróbb rokonaikról jóval kevesebbet hallani, pedig ők is megérdemlik a figyelmünket.

Európa vizesélőhelyeinek nagyja eltűnt

2017.02.02.

Február másodika a Vizesélőhelyek Világnapja. A WWF adatai szerint az emberi tevékenység miatt Európában a vizesélőhelyek mintegy kétharmada már elpusztult, globálisan pedig 87%-uk eltűnt. Vizesélőhelyeink hiánya nagyban megnöveli a társadalom sérülékenységét a szélsőséges természeti hatásokkal szemben.

Poszterpályázatot hirdetünk

2017.01.31.

A WWF Magyarország és partnerei a LIFEinFORESTS című LIFE projekt keretében poszter pályázatot hirdetnek egyetemistáknak és doktorandusz hallgatóknak a Natura 2000 erdőkkel kapcsolatos kérdések és gyakorlatok témájában.

A legforróbb év

2017.01.19.

Az eredmény hivatalos: 2016 volt az eddig mért legmelegebb év a Földön. Az Amerikai Óceán- és Légkörkutató Hivatal, a NASA és a brit meteorológiai hivatal adatai szerint az időjárási feljegyzések 1880-as kezdete óta a tavalyi év volt a legforróbb.

Denevérek védelmében

2017.01.13.

Az áthűlt telelőhelyeken téli álmukból ébredt denevérek utolsó erejükkel keresnek menedéket lépcsőházakban, panelek környékén. Kérünk mindenkit, ne bántsa az állatokat, hanem hívja a Madármentő Állomást!

1 ...3 4 5 6 7

Fotók Őszi erdei kirándulás a Zöld GenerációvalNagy Ugrás 2016Bemutatkozott a Zöld Generáció Program