Archívum

Miért olyan fontosak?

2018.01.15.

Ma már a madarak képviselik legszembetűnőbben és legnagyobb számban az ember előtti idők világát. Minden idők legnagyobb szárazföldi állatainak leszármazottai: az ablakunk előtt ügyködő cinege és pinty valójában aprócska, remekül alkalmazkodott dinoszaurusz.

Egy év, 115 új faj a Mekong térségben

2018.01.10.

Képregényt megihlető krokodilgyík, thaiföldi piacon felfedezett csigaevő teknős és egy Star Wars-filmekbe illő patkósdenevér – ez csupán három abból a 115 fajból, amelyeket 2016-ban fedeztek fel tudósok a Mekong térségben. A kutatás adatait 2017 végén összesítették, az újonnan megismert fajokról a WWF publikált friss jelentést.

Óceánok védelme: az egész világnak példát mutat Belize

2018.01.08.

2017. december 29-én Belize kormánya állandó jelleggel betiltott minden, olajkutatással és -fúrással kapcsolatos tevékenységet környező vizeiben. Ezzel nagyszerű példát állított más országok elé: az óceánok és korallzátonyok védelme ugyanis még egy fejlődő ország számára is rendkívül fontos szempont lett.

Fotók Megünnepeltük a Magyar Természet NapjátA természetvédelmi őrszolgálat mindennapjaiNyíregyháza WWF Föld Órája cím átadás