Szombaton lekapcsol Budapest!

Közeleg a Föld Órája, melynek üzenete megújult: a kezdeményezés fókuszában idén a természeti értékek megőrzése és a fenntartható élet áll. Emellett persze – ahogy eddig megszokhattuk – március 24-én este idén is lekapcsolják Budapest mintegy 260 épületének és objektumának díszvilágítását. A WWF Magyarország izgalmas kihívása is véget ért, a szervezet azonban mindenkit arra buzdít, hogy az egyes lépéseket építse be mindennapjaiba.

Számos település mellett Budapest ismét sötétbe borul a Föld Órája alkalmából: március 24-én 20:30-kor többek között olyan épületek és objektumok díszvilágítását kapcsolják le, mint a Parlament, a Citadella, az Andrássy út, a Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Színház, a Budai Vár, a Mátyás templom és a Halászbástya, a Hősök tere, a Vajdahunyad vár, valamint az összes budapesti híd. A főváros teljes UNESCO Világörökségi része elsötétül, így érdemes lesz a városban tartózkodni, és megcsodálni, ahogy elalszanak a fények.

A Föld Órája alkalmából országszerte készülnek saját szervezésű eseményekkel Budapesten és vidéken is. Ezekről a programokról a kezdeményezés hivatalos hazai oldala, a www.foldoraja.hu Események menüpontjában lehet tájékozódni.

Minden tett számít!

A lekapcsolás mellett a Föld Órája megújult üzenete – „Kapcsolódj a Földhöz!” – azt sugallja: idén az egyes embereknek nagyobb szerepe van, mint valaha. Ettől az évtől ugyanis a fókuszban a biológiai sokféleség megőrzése és a fenntartható életmód áll, hiszen ez az, amivel segíthetjük közvetlen környezetünk és egyúttal bolygónk megóvását.

Minden ember, minden apró tett számít! Éppen ezért a WWF Magyarország egy négylépéses kihívást indított, az utolsóról éppen tegnap rántottuk le a leplet. Ebben arra kértük az embereket, hogy vállalják, egy hétig tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalog mennek dolgozni vagy az iskolába, ezzel is hozzájárulva a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez és a tisztább levegőhöz. Az első kihívás során arra buzdítottunk mindenkit, hogy csatlakozzanak a Föld Órájához, és március 24-én 20:30-kor kapcsolják le a világítást egy órára, második lépésként azt kértük, hogy egy hétig semmit ne nyomtassanak ki, ezzel is védve erdőinket, a harmadik kihívás során pedig a résztvevők vállalták, hogy egy hétig PET palackos üdítő vagy ásványvíz helyett csapvizet fogyasztanak, ezáltal csökkentik a műanyaghulladék keletkezését.

Regisztrálj Te is!

Még nem késő regisztrálni! Akár magánszemélyként, vállalatként, településként vagy intézményként jelentkezel, hozzájárulsz ahhoz, hogy bolygónk megőrizze azokat a természeti kincseit, amelyeket mára komoly veszélybe sodort az emberi tevékenység. Csatlakozz Te is, mert együtt lehetséges!

Fotók Nyíregyháza WWF Föld Órája cím átadásWWF Nagy Ugrás 2015Nagy Ugrás 2016