Éghajlatváltozás

Fotó: WWF MagyarországA Föld éghajlatának szabályos ritmusa hajtja az évszakokat és szabályozza az időjárási viszonyokat. Épp ezért a klímaváltozás és a globális felmelegedés élet-halál kérdése. A légszennyezés emelkedése a természet és az emberek túlélését veszélyezteti.

A klímaváltozás az egyik legkomolyabb környezeti kihívás, amivel földünknek szembe kell néznie. Sürgős fellépést kíván, ha el akarjuk hárítani a fenyegetést, amely növény és állatfajokat, értékes élőhelyeket és az emberi életet veszélyezteti.

A WWF világszerte azon dolgozik, hogy tudatosítsa a klímaváltozás okait, következményeit és a lehetséges megoldásokat. Célunk az energiatakarékos életmód és termelés elérése, valamint a jelenlegi energiaellátás és -felhasználás átalakítása a fosszilis energiahordozókról a megújuló energiaforrások felé.