D&AD-ceruza a WWF Magyarországnak

Wood Pencil díjat nyert a WWF Magyarország “We are all connected” című animációs filmje a reklámszakma egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi megmérettetésén, a londoni D&AD Awards fesztiválon. A sikernek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a White Rabbit reklámügynökség egyaránt örülhet.

Ringeisen Dávid és Ruska László rendezők a MOME és a Vertigo Digital segítségével készítették el animációs kisfilmjüket, melynek hátterét és kellékeit egy íróasztal, és az asztalon lévő irodaszerek adják. Ebben a hétköznapi környezetben elevenedik meg egy varászlatos origami világ, melynek állat- és növényfajai a saját bőrükön tapasztalják meg a való világ égető problémáit: a környezetszennyezést, az erdőirtás, az éghajlatváltozást.

Az eredeti animációs kisfilmből a WWF Magyarország reklámügynöksége és stratégiai partnere, a White Rabbit készített kétperces reklámfilmet, illetve gondoskodott róla, hogy a reklám üzenetében releváns kontextusban jusson el a mozinézőkhöz. A “We are all connected” így került országszerte 41 moziba, és jutott el százezrekhez több mint 784 vetítés alkalmával a 2016. március 20-tól december 31-ig tartó kampányidőszakban.

Magyarországon eddig egyedül a Possible-nek sikerült ilyen komoly eredményt elérnie.

“Büszkék vagyunk rá, hogy két fiatal, tehetséges rendező munkája ilyen szép sikert ért el” – nyilatkozta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője. “Bízom benne, hogy ezzel a látványos, csodálatos animációs reklámmal még több emberhez jut el a természetvédelem és a fenntartható fejlődés gondolata.”

Fotók Őszi erdei kirándulás a Zöld GenerációvalÓriáspandaFöld Órája 2016