Élő Bolygó Jelentés a Magyar Fenntarthatósági Csúcson

Az állatok populációinak csökkenése bolygó szerte még mindig főként az emberi tevékenység, illetve az annak hatására felgyorsult éghajlatváltozás miatt következik be. Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője előadást tart a nyolcadik alkalommal megrendezett konferencián.

A Magyar Fenntarthatósági Csúcs fókuszában az esélyegyenlőtlenség globális és magyarországi problémája áll. Az emberiség jelentős részének esélye sincs a mindennapi betevő falathoz, szomjának oltásához, fedélhez a feje fölé. Mindezekért többek között a rohamléptekre váltott klímaváltozás és a kimerülő természeti erőforrásokért dúló harcok a felelősek.

A WWF legfrissebb, 2016-os Élő Bolygó Jelentése riasztó adatokat közöl: a Földön található gerinces fajok populációi 58%-kal szorultak vissza, míg az édesvizekben megfigyelt populációk 81%-os csökkenést mutatnak az 1970-es adatokhoz képest. Mivel a drasztikus veszteség legfőbb oka az emberi tevékenység, a WWF a tendencia megváltoztatása érdekében a természeti erőforrásokkal való bánásmód átalakítását sürgeti.

További információ a Magyar Fenntarthatósági Csúcsról ezen a linken.

Fotók Önkéntes nap 2012.06.08Mission ImPanda vetélkedő a Föld NapjánÓriáspanda