Egyéb természetvédelem

Ne csak ünnepeljünk, cselekedjünk is!

2018.06.04.

Évi 12 millió tonna műanyag hulladék kerül a tengereinkbe - június 5-én tartjuk a Környezetvédelmi Világnapot.

Ívó sügérek és cápák a Déltengeren

2018.05.23.

Eddig nem volt szemtanúja a Francia Polinéziában, egy atoll érintetlen csatornájában zajló jelenségnek, amint éhes cápák támadnak az éppen ívó fűrészessügérekre.

A Magyar Természet Napja 2018

2018.05.22.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, az MTVSZ, az MME, valamint a WWF Magyarország a Magyar Természet Napja alkalmából "Közösen a természet védeleméért" címmel kiállítást és beszélgetést szervezett. 2015 óta minden évben május 22-én ünnepelt nap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hazai természeti értékeink, erőforrásaink megóvásának fontosságára.

Fakitermelés veszélyeztetheti a Seloust

2018.05.18.

Több mint 2,6 millió fa értékesítésére írt ki pályázatot a Tanzániai Erdészeti Szolgálat az UNESCO Világörökség részét képező Selous Vadrezervátumban. Ez ipari méretű fakitermeléshez vezethet egy olyan területen, amely Afrika egyik legjelentősebb vadvilágának ad otthont – köztük az elefántnak, a keskenyszájú orrszarvúnak, az afrikai vadkutyának vagy a vízilónak. A WWF azonnali lépésre szólítja fel Tanzánia kormányát.

Rekordállító expedíció a Déli-sarkra

2018.05.14.

Te is szoktál kapni szívószálat az italodba? Ha így folytatjuk, 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint hal. Egy magyar világjáró, Wynne-Hughes Veronika az Antarktisz rekordállító expedíciójára készül a természetvédelem és a fenntarthatóság jegyében.

Fotók Állatvilág kiállításPalánták ProgramFöld Órája 2016