Élő Duna és Élő Duna Turné

A WWF azért dolgozik, hogy a Duna visszanyerje természetes szabadságát és gazdagságát. A forrástól a deltáig együttműködünk a folyó mentén lakókkal, hogy közösen újra életre keltsük a folyót, új lehetőségeket teremtve a fenntartható mezőgazdaság és ökoturizmus számára. A hódok, amelyek a 19. században teljesen eltűntek Magyarországról, ma boldogan népesítik be újra a folyópartokat. Romániában és Bulgáriában hatalmas ártereket és vizesélőhelyeket állítottunk helyre, ahol madarak sokasága - mint például a kis kormorán és a cigányréce - lelt biztonságos otthonra.

Ausztriában, Szlovéniában, Magyarországon, Horvátországban és Szerbiában, a Duna, a Dráva és a Mura folyók mentén egy 5 országot érintő, határokon átnyúló természetvédelmi területet hozunk létre az UNESCO világörökség részeként. A WWF elszántan küzd a dunai óriáshal, a dinoszauruszok korából származó viza kihalása ellen. Munkánk legnagyobb elismerése, amikor a Dunát feléledni látjuk: 40 év szünet után visszatértek a kérészek és ismét virágzik a Duna, ami a folyó javuló egészségének ékes bizonyítéka.

A WWF Élő Duna Turnéja egy interaktív társasjáték és oktatóprogram, ami hat Dunamenti országban képviseli a természetes állapotú vizesélőhelyek jelentőségét. Bemutatja az ártéri erdők és a Duna élővilágának változatosságát és veszélyeztetettségük szempontjaira is felhívja a figyelmet.

Tovább a projekt honlapjára

Fotók Üzleti Klub Találkozó és Szimpózium 2012Terepi nap a Turjánvidéken 2014.05.26.Önkéntes nap 2012.06.08

Tovább a honlapra