Energiatakarékosság

Ma már tudjuk, hogy a globális felmelegedés felelősei az üvegházhatású gázok, közülük is főleg a szén-dioxid. A „bűnös gáz” légköri előfordulásának növekedése az emberiség egyre energiaéhesebb életmódjának köszönhető. A jólét hajszolása közben hajlamosak vagyunk megfeledkezni saját jövőnkről. Pedig sokkal kisebb költséggel és nagyobb haszonnal jár, ha most cselekszünk, mintha nem veszünk tudomást a problémáról.

A fosszilis energiahordozók adták a múlt és a jelen energiáját, a jövőben azonban át kell térni a magukat tálcán kínáló, kiaknázatlan megújuló energiaforrásokra. A szükséges tudás és technológia már jó ideje rendelkezésünkre áll. A nap- a szél-, a víz- és a geotermikus hő kimeríthetetlen energiaforrások és nem szabad figyelmen kívül hagyni a szerves anyagokból kinyert biomasszát sem. Csak hogy egy példát említsünk: három óra alatt annyi energia érkezik a Napból a Földre, amennyi egész éves energiaigényünket fedezhetné!

Hogy Te is tudd, hogyan csökkentheted otthon az energiafogyasztásod, összeállítottunk egy energiatakarékossági tippeket tartalmazó listát.