Erdők

Veszélyben a Kárpátok ősbükkösei

2017.07.12.

Az UNESCO Világörökség Bizottsága felszólította a szlovák kormányt, hogy tegyen azonnali lépéseket a Kárpátok ősbükköseinek megóvása érdekében. A WWF szintén sürgeti Szlovákiát a megfelelő intézkedések megtételére.

Kaán Károly szobrot avattak Budapesten

2017.07.09.

Kaán Károly teremtette meg hazánkban a modern, komplex szemléletű erdőgazdálkodás eszmerendszerét, melyben kiemelt hangsúlyt kapott a természeti értékek megőrzése is. A szakember születésének 150-ik évfordulója alkalmából szobrot avattak a Földművelésügyi Minisztérium árkádsora alatt.

Nincs pálfordulás, mert egyezség sem volt

2017.04.07.

A három legnagyobb természetvédelmi civil szervezet fenntartja korábbi, következetesen képviselt álláspontját, mely szerint a módosított erdőtörvény tervezetben természetvédelmi és közjóléti szempontból visszalépések történtek.

Visszalépés a természetvédelemben?

2017.04.03.

Április 3-án indult a Parlamentben az erdőtörvény módosításának általános vitája. A hosszú előkészítés ellenére a három legnagyobb civil természetvédelmi szervezet, a WWF Magyarország, a MTVSZ és a MME szerint a jelenlegi tervezet erdeink védelmi és közjóléti funkcióiban visszalépést fog előidézni.

Szakmai párbeszéd az erdőkért

2017.03.23.

Sikerrel zárult a WWF Magyarország, az Europa Media Nonprofit Kft. és partnerei által szervezett Élő Erdő konferencia Sopronban. A szakmai rendezvényen jelenlévő több mint 200 résztvevő egyetértett: a Natura 2000 célok elérése közös felelősség, amelyet csak szoros együttműködésben lehet magasabb szintre emelni.

Fotók ÓriáspandaMegünnepeltük a Magyar Természet NapjátDuna Nap