Erdők

Beépítés és fakitermelés veszélyezteti a bolgár világörökségi helyszínt

2016.11.16.

A bolgár Pirin Nemzeti Park hamarosan felkerülhet az UNESCO veszélyeztetett világörökségi helyszíneinek listájára. A nemzeti park legújabb kezelési terve mégis 12,5-szeresére növelné a beépíthető területet.

A holtfa nem halott - a pályázat győztesei

2016.10.03.

A WWF Magyarország Kárpáti Erdeink projektjéhez kapcsolódóan írta ki a „Holtfa nem halott” című, környezeti nevelési pályázatát, amelyben most eredményt hirdettek.

A WWF pálmaolaj jelentése

2016.09.21.

A WWF átfogó jelentése összesen 137 vállalatot vizsgált, amelyek közül 94 már a 2013-as jelentésben is szerepelt.  Ők vállalták, hogy 2015-re 100%-ban áttérnek a minősített, fenntartható pálmaolaj használatára. Több mint kétharmaduk elérte a célkitűzése minimum 90%-át, míg számos ismert márka a kitűzött cél felét sem érte el. A 94-ből 75 vállalat mutatott előrelépést fejlődést, 11 stagnál, 8 pedig visszaesett.

Hazánk legjobb magán erdőgazdálkodói

2016.07.21.

Öt területi kategóriában díjazták a WWF Magyarország által kiírt „Élő Erdő Díj – A Natura 2000 erdők legjobb erdőgazdálkodói” győzteseit. A pályázat célja, hogy a legjobb hazai példák kiemelésén keresztül népszerűsítse a természetszerű erdőgazdálkodást.

Pályázati felhívás

2016.06.10.

Kevesen tudják, hogy a holt és korhadó fák, facsonkok nagyon fontos funkciót töltenek be az erdő életében. Tanítsd meg nekik Te! Egyetemi, főiskolai hallgatók pályaműveit várjuk - a győztesek a WWF Magyarország külföldi tanulmányútján vehetnek részt.

Fakitermelés Európa őserdejében

2016.06.06.

Lengyel és nemzetközi természetvédő szervezetek, köztük a WWF tiltakoznak az Európai Bizottságnál a kontinens egyik utolsó jelentős kiterjedésű őserdejében, a Világörökségi listán szereplő Białowieżai erdőben indított fakitermelés ellen.

Fotók 2015 Víz világnapjaMission ImPanda vetélkedő a Föld NapjánCsarna-völgy - terepbejárás