Erdők

Megmenekült a Csarna-völgy!

2018.11.28.

Nem épül kisvasút a Csarna-völgybe. Az Ipoly Erdő Zrt. visszavonta a völgybe tervezett kisvasútépítési kérelmét, ezzel a környezeti hatásvizsgálati eljárás hivatalosan lezárult.  A WWF Magyarország is lezárta a terület védelme érdekében indított aláírásgyűjtést.

Csarna-völgy: nyílt levél Nagy István agrárminiszternek

2018.11.27.

A WWF Magyarország nyílt levélben köszönte meg az agrárminiszter állásfoglalását, melyben nyíltan kiállt amellett, hogy a Csarna-völgy háborítatlansága mindannyiunk érdeke, ezért a területre tervezett beruházást ellenzi, és az Ipoly-Erdő Zrt.-t az engedélykérelem visszavonására szólította fel.

Csarna-völgy - kérdések és válaszok

2018.11.22.

A nagy figyelemre és számos megkeresésre való tekintettel összeállítottuk és megválaszoltuk a Csarna-völgy megóvásáért indított kampányunk gyarlan ismétlődő kérdéseit. Kattints, és kerülj képbe!

Hiúzlábnyom vagy buldózer?

2018.11.15.

Egyik utolsó érintetlen erdőnk csendjét hamarosan munkagépek zaja verheti fel. A közkedvelt börzsönyi kirándulóhely, a Csarna-völgy került veszélybe a benne élő állatokkal – többek között egy hiúzzal – együtt, a terület kezelője ugyanis beadta engedélykérelmét kisvasút építésére és ezzel egy komoly beruházásra. December 6-án dől el, hogy a Csarna-völgy továbbra is hazánk legnagyobb háborítatlan erdeje marad, vagy építkezési terület lesz.

Együttműködésben élő erdeinkért

2018.11.07.

Sikerrel zárult az Élet az Erdőben című, a magyarországi Natura 2000 erdők védelmének elősegítését, illetve a minél szélesebb ágazati párbeszéd létrahozását célzó európai uniós projekt. A WWF Magyarország és az Europa Media által szervezett zárókonferencián az erdészeti ágazat összes szereplője képviselte magát.

Ismét veszélyben a Csarna-völgy

2018.09.12.

Magyarország legnagyobb érintetlen erdejének csendjét hamarosan felverheti a vasútépítő munkagépek zaja, ami komoly veszélyt jelent a ritka fajokat is magába foglaló helyi élővilágra.

Fotók Nyíregyháza WWF Föld Órája cím átadásArt of DanubeTermészetes vízmegtartás, lefolyáslassítás, árvízi védekezés Angliában