Kaán Károly szobrot avattak Budapesten

A magyar természetvédelem számára is ünnep, hogy Kaán Károly születésének 150-ik évfordulója alkalmából szobrot avattak a szakembernek a Földművelésügyi Minisztérium árkádsora alatt.

Életművének gerincét a modern, komplex szemléletű erdőgazdálkodás eszmerendszerének megteremtése jelentette, melyben szerves részként tekintett a természeti értékek megőrzésére is. Ezt a törekvését rögzítette az 11935-ben az erdő- és természetvédelemről szóló törvény (1935. évi IV. tc.) számos természetvédelemmel foglalkozó szakasza is, mellyel megkezdődött magyar állami természetvédelem jogszabályi hátterének kialakulása.

Életművében számos olyan mű szerepel, mely tartalmában ma is aktuális, köztük a Természetvédelem és természeti értékek című írása.

További részletek az Országos Erdészeti Egyesület honlapján.

(Fotó: Erdő-Mező Online)

Fotók Tengeri teknősökNagy Ugrás 2017 - SajóörösFöld Órája 2016