EUROLARGECARNIVORES

A WWF Magyarország természetvédelmi programja az elmúlt évben kibővült: a 2017 végén indult EUROLARGECARNIVORES LIFE (LIFE16 GIE/DE/000661) projekt elsődleges célja, hogy a nagyragadozókkal foglalkozó különböző érdekcsoportok – többek között állattartók, vadászok, természetvédelmi szakemberek, természetjárók és döntéshozók – közti kommunikációt elősegítse.

Ez nemcsak országos, de nemzetközi szinten is fontos, hiszen az Európában előforduló körülbelül 33 nagyragadozó-populáció 88%-a határokon is átível. Mivel az egyes országok különbözőképpen kezelik nagyragadozó-állományaikat, ezért a projekt célja az is, hogy a jó gyakorlatokat egy csokorba szedve mutassa be mind a szűkebb szakmai, mind pedig a nagyközönség számára.

Fotók Duna NapKolontár - egy évvel későbbFöld Órája Fővárosa kihívás 2016