Fafelmérés a Normafán

megosztás:

A Normafa Budapest „zöld védőbástyája”, amelyet a csodálatos kilátás mellett a fantasztikus formájú és méretű bükkfák, tölgyek tesznek egyedi kirándulóhellyé. Kevés olyan erdőterület van Magyarországon, ahol sikerült megőrizni ezeket a néha 2-300 évet is megélt, akár egyméteres átmérővel rendelkező famatuzsálemeket.

A WWF Magyarország márciusban terepi programot indított a budapesti Normafán található idős fák felmérésére. A felmérés célja a tervezett síközpont által veszélyeztetett természetvédelmi értékek jobb megismerése és bemutatása.

A négy terepi nap során több mint 400, 70 cm-nél vastagabb idős fát mértünk fel a Normafa környékén. 235 ezek közül elérte a 80 cm-t, 113 db a 90-et, míg 1 méter feletti körmérettel 52 fa rendelkezett. Többségük bükk volt, de akadt köztük kocsánytalan tölgy, kislevelű hárs, magas kőris, sőt még egy vadcseresnye is – ezek egy része a turistautakról is megcsodálható. A legnagyobb köztük egy 157 cm átmérőjű, mesébe illő bükkfa a Harang-völgy oldalában. Az erdők vegyes fafaj-összetétele egyébként a hely kiemelkedő természetességére utal.

További részletek a projektről

 

 

Fotók Táblaavatás - Naplás-tóNagy Ugrás 2017 - HerendTetraPak kiállítás

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!