Fajok

Reflektorfényben a nagymacskák

2018.03.01.

A vadon élő növények és állatok amellett, hogy lenyűgözőek, a jól működő ökoszisztémák nélkülözhetetlen részét képezik. Az pedig számunkra, emberek számára is létszükséglet, hogy természeti környezetünk egészségesen működjön, hiszen ez a tiszta víz és levegő, a stabil éghajlat és a termékeny talaj megőrzésének egyik legfontosabb feltétele. Március 3-án ünnepeljük a Vadvilág Világnapját.

Egy év, 115 új faj a Mekong térségben

2018.01.10.

Képregényt megihlető krokodilgyík, thaiföldi piacon felfedezett csigaevő teknős és egy Star Wars-filmekbe illő patkósdenevér – ez csupán három abból a 115 fajból, amelyeket 2016-ban fedeztek fel tudósok a Mekong térségben. A kutatás adatait 2017 végén összesítették, az újonnan megismert fajokról a WWF publikált friss jelentést.

Fotók WWF Föld Órája 2012Megünnepeltük a Magyar Természet NapjátDuna Nap

Tovább a honlapra