Fajok

Szelfitilalom: a medve nem játék!

2018.06.19.

A hazánkban kóborló, majd az elmúlt héten szabadon engedett barnamedve, Robi esetét sorra követik a médiában megjelenő hírek és videók különböző medveészlelésekről. A WWF Magyarország szerint az eset rávilágított arra, hogy mennyire fontos és sürgető újra megtanulnunk együtt élni őshonos nagyragadozóinkkal. Zavartalanságuk biztosítása fontos, a természetvédelmi szervezet a lakosság együttműködését kéri.

Nagyragadozók az Északi-középhegységben

2018.06.12.

A WWF Magyarország Euro Large Carnivores programja a nagyragadozókkal foglalkozó érdekcsoportok közti kommunikációt segíti elő, melynek keretében június 14-én szakmai konferenciát rendeznek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Répáshután.

Reflektorfényben a nagymacskák

2018.03.01.

A vadon élő növények és állatok amellett, hogy lenyűgözőek, a jól működő ökoszisztémák nélkülözhetetlen részét képezik. Az pedig számunkra, emberek számára is létszükséglet, hogy természeti környezetünk egészségesen működjön, hiszen ez a tiszta víz és levegő, a stabil éghajlat és a termékeny talaj megőrzésének egyik legfontosabb feltétele. Március 3-án ünnepeljük a Vadvilág Világnapját.

Egy év, 115 új faj a Mekong térségben

2018.01.10.

Képregényt megihlető krokodilgyík, thaiföldi piacon felfedezett csigaevő teknős és egy Star Wars-filmekbe illő patkósdenevér – ez csupán három abból a 115 fajból, amelyeket 2016-ban fedeztek fel tudósok a Mekong térségben. A kutatás adatait 2017 végén összesítették, az újonnan megismert fajokról a WWF publikált friss jelentést.

Fotók Őszi erdei kirándulás a Zöld GenerációvalSzegedi túraRupp-hegy kirándulás 2015