Fajok

Megmenekült a tenger pandája!

2017.06.08.

Óriási siker az Óceánok Világnapján! A WWF május eleje óta sürgeti a Mexikó partjainál élő, kritikusan veszélyeztetett kaliforniai disznódelfin védelmét. A mexikói kormány, a Leonardo DiCaprio Alapítvány és a Carlos Slim Alapítvány ugyanis megállapodást kötött a világ legkisebb cetfajának megmentése érdekében!

Mexikó hosszabbított, de ez nem elég a vaquita védelméhez

2017.06.02.

A világ legveszélyeztetettebb tengeri emlőse, a kaliforniai disznódelfin, más néven vaquita, továbbra is a kihalás szélén áll. Bár a mexikói kormány május 31-én meghosszabbította azt az ideiglenes intézkedését, amely során betiltotta az ún. kopoltyúhálók használatát a Kaliforniai-öbölben, a WWF állítása szerint mindez nem elég arra, hogy megóvják a delfinfajt és élőhelyét.

Újra előkerült a zempléni hiúz

2017.05.30.

Másfél év bizonytalanság után újra megmutatta magát a Zemplénben élő hiúz a WWF Magyarország kameráján keresztül. A 2015-ös videó óta sem nyomok, sem felvételek nem adtak egyértelmű jelet az állat hogylétéről. Idén tavasszal előbb vadászok látták, a most közölt felvétel pedig kétséget kizáróan igazolja, hogy a macskaféle köszöni, jól van.

Végleg eltűnhet a világ legkisebb cetfaja

2017.05.15.

A “tenger pandájának” is nevezett kaliforniai disznódelfinekből napjainkra körülbelül 30 példány maradt fenn a WWF ma publikált elemzése szerint. A szervezet a világ segítségét kéri a tengeri emlős megmentésében, amelyért Leonardo DiCaprio is felszólalt. Most bárki részt vehet a faj megóvásáért vívott küzdelemben!

Új cápafajt fedeztek fel Belize-ben

2017.02.16.

Új pörölycápafajt fedeztek fel kutatók Belize partjainál. A WWF a felfedezés kapcsán további beavatkozásokat sürget a Közép Amerika partjainál húzódó korallzátony megmentése érdekében.

Valentin nap a természetben

2017.02.14.

2017. február 14. – A WWF Magyarország Valentin napon stílusosan az erdőből tudósít. A hazai őshonos erdei nagyragadozók nászidőszakára eső ünnepen az Északi-középhegységben kutattunk a „szerelem nyomai” után.

Fotók Megünnepeltük a Magyar Természet NapjátErdei kirándulások 2015WWF Föld Órája 2012