Fajok

Te mit tennél, ha medvét látnál?

2018.10.15.

Az utóbbi időkben gyakoribbá váltak a medveészlelések hazánk területén. Bár ez alapvetően jót jelent, mindannyiunk közös érdeke, néhány apró praktikával minimalizáljuk a konfliktusokat az együttélés érdekében. Ezért egy szórakoztató infografika-sorozatot indítunk, amelyből mindannyian tanulhatunk.

Nagyragadozókról Répáshután: fókuszban a békés együttélés

2018.06.26.

A WWF Magyarország 2017 végén indult Euro Large Carnivores LIFE projektjének elsődleges célja, hogy a nagyragadozókkal foglalkozó különböző érdekcsoportok – többek között állattartók, vadászok, természetvédelmi szakemberek, természetjárók és döntéshozók – közti kommunikációt elősegítse. Az egyes érdekcsoportok egy országos szakmai nap keretében találkoztak.

Szelfitilalom: a medve nem játék!

2018.06.19.

A hazánkban kóborló, majd az elmúlt héten szabadon engedett barnamedve, Robi esetét sorra követik a médiában megjelenő hírek és videók különböző medveészlelésekről. A WWF Magyarország szerint az eset rávilágított arra, hogy mennyire fontos és sürgető újra megtanulnunk együtt élni őshonos nagyragadozóinkkal. Zavartalanságuk biztosítása fontos, a természetvédelmi szervezet a lakosság együttműködését kéri.

Nagyragadozók az Északi-középhegységben

2018.06.12.

A WWF Magyarország Euro Large Carnivores programja a nagyragadozókkal foglalkozó érdekcsoportok közti kommunikációt segíti elő, melynek keretében június 14-én szakmai konferenciát rendeznek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Répáshután.

Fotók Palánták Program KirándulásMadárbarát munkahelyFöld Órája 2018