Fajok

Amikor a farkas falka meghátrál

2016.10.11.

Újabb kameracsapda felvételek érkeztek az Aggteleki Nemzeti Park területéről. Egy határozott fellépésű vaddisznó okoz meglepetést azoknak a fiatal farkasoknak, amelyek életét az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság a kezdetektől fogva figyelemmel kíséri.

A pandák megúszták!

2016.09.05.

A szeptember 4-én este nyilvánosságra hozott, a kihalással fenyegetett fajok Vörös Listájának legújabb változata szerint több évtizedes összehangolt élőhelyvédelmi munkának köszönhetően az óriáspanda a kritikusan veszélyeztetett kategóriából sebezhető kategóriába került.

Újabb hazai farkas felvételek

2016.08.29.

Fiatal farkast kapott lencsevégre a WWF Magyarország által adományozott kameracsapda az Aggteleki Nemzeti Park területén. Az állat megfigyelése nyomán kulcsfontosságú információkhoz jutott a hazánk területén élő farkasokat érintő kutatás. A nagyragadozók a közelgő szarvasbőgés miatt most újra veszélybe kerülhetnek.

Az orangutánok világnapja

2016.08.18.

Nevük maláj és indonéz bahasa nyelven is azt jelenti „erdei ember”. A csak Szumátrán és Borneón előforduló, kritikusan veszélyeztetett fajok élőhelyét az éghajlatváltozás mellett az erdőírtások és a főképpen pálmaolaj termelését szolgáló mezőgazdasági tevékenység veszélyezteti.

Tigrisek Világnapja

2016.07.29.

A Tigrisek Világnapján a WWF a tigristenyésztő központok vizsgálatát és a kereskedelmi célú tigrisfarmok haladéktalan bezáratását sürgeti Ázsia szerte. A hazai irodánk szerint mindannyian tehetünk a tigrisekért!

Cápavadászati jog vásárlással védi a Nagy-korallzátonyt a WWF

2016.07.14.

Cápavadászati jogot vásárolt az ausztráliai Nagy-korallzátonynál a WWF, amely a rendhagyó lépéssel igyekszik megóvni a világörökségi helyszín ökoszisztémáját. A szervezet azonban nem kívánja felhasználni vadászati engedélyét, megkímélve évi több tízezer cápa életét.

Fotók Palánták Program KirándulásKolontár - egy évvel későbbMission ImPanda vetélkedő a Föld Napján