Videó a nagyragadozókról, ragadozók nélkül

Kevés olyan állat él a Földön, amely annyira ellentmondásos érzelmeket kelt bennünk, mint egy nagyragadozó.

Ezek a fajok – például a hazánkban őshonos barnamedve, a farkas vagy a hiúz – a vadon jelképei, még ha tudjuk is, hogy alkalmazkodóképességük miatt sok élőhelyen előfordulhatnak. Van, aki szerint intelligens és nemes teremtmények, és van, aki úgy gondolja, hogy tartani kell tőlük. Másoknak csak dúvadak – bár károkozásuk elkerülhető –, de van, aki gazdasági lehetőséget lát bennük. Hogy mit gondolnak francia, szlovák és német állattartók és vadászok a témáról? Nézd meg az Euro Large Carnivores program első videóját, amelyből megtudhatod, hogy a ragadozók védelme nem csak a ragadozókról szól. Sokkal inkább rólunk.

Ha kíváncsi vagy egy hazai vadász és állattartó véleményére is a témában, ide kattintva elolvashatod Haluska Istvánnal készített interjúnkat.

Fotók Mecseki erdők mélyénWWF Föld Órája 2012Nagy Ugrás 2017 - Sajóörös