Hatóságok, érdekképviseletek, kutatóműhelyek

Az erdőkkel kapcsolatos ügyekbe beleszólni egyáltalán nem könnyű. Kevesen is vállalkoznak rá, még ha fontosnak tartják is. Ennek oka, hogy az erdőkben folyó tevékenységeket bonyolult jogszabályok határozzák meg, többféle hatóság hagyja jóvá, és a gazdálkodók is többféle körből kerülhetnek ki. Sokszor még a helyben lakók sem tudják, hogy a telkükkel szomszédos erdő védett vagy sem, ki a tulajdonosa, és annak mik a jogosítványai. Ha számunkra nem tetsző tevékenységeket látunk az erdőben, nem tudjuk kihez fordulhatnánk, és pontosan mit kellene mondanunk. Ha eljutunk is, hamar kiderül, hogy a bonyolult szaknyelven feltett kérdésekre alig tudunk válaszolni. Szerencsére azért van, aki tud segítséget nyújtani. Két három telefon segíthet tisztázni a helyzetet.

Fotók Üzleti Klub Találkozó és Szimpózium 2012Szegedi túraMadárbarát munkahely