Friss hírek

Indonéz pillangóbiznisz

2018.08.17.

A Blume-pillangó, más néven indonéz fecskefarkú lepke virágzó feketekereskedelmét járja körbe a National Geographic augusztusi számának cikke.

Zöld pokol a Tisza partján

2018.08.15.

Zöld pokolnak nevezték a portugál hódítók az Amazonas esőerdejét – utalva a számtalan, vadon mélyén leselkedő veszélyre, embert próbáló viszonyokra. A kenuból kiszállva a Felső-Tisza meredek partjainál, hasonló érzés kerít hatalmába. Terepi beszámoló a PET Kupáról.

Nagyragadozókról Répáshután: fókuszban a békés együttélés

2018.06.26.

A WWF Magyarország 2017 végén indult Euro Large Carnivores LIFE projektjének elsődleges célja, hogy a nagyragadozókkal foglalkozó különböző érdekcsoportok – többek között állattartók, vadászok, természetvédelmi szakemberek, természetjárók és döntéshozók – közti kommunikációt elősegítse. Az egyes érdekcsoportok egy országos szakmai nap keretében találkoztak.

Százéves erdők Magyarországon

2018.05.30.

Minél idősebb egy erdő, annál inkább várható, hogy gazdag élővilágnak ad otthont, illetve turisztikai vonzerejük sem lebecsülendő. A tölgyerdők természetvédelmi kezelését megalapozó nemzetközi projektünkhöz kapcsolódva a magyarországi „százéves” erdőkről adunk körképet.

Az egész Föld lekapcsolt

2018.03.26.

Sosem látott rekorddal, 188 ország részvételével tarolt idén a WWF Föld Órája! Magánszemélyek, vállalatok és civil szervezetek világszerte hallatták hangjukat vagy tettek konkrét lépéseket a természet megőrzése érdekében. A világ közel 18 ezer épületének és objektumának fényei hunytak ki.

Menőség a balkonodra!
Új WWF - Seed Bonbonok a Panda Boltban

Így fűtünk Magyarországon
A WWF Magyarország jelentése