Friss hírek

Kárpáti erdeink kutatása

2017.02.21.

Megnyílt a regisztráció Kárpáti Erdeink Kutatása című projektünk záró konferenciájára. A kutatás célja a Kárpátok régiójához tartozó Északi-középhegység területén az erdei életközösségek, erdőtípusok és az életciklusukkal erdőhöz kötődő állatcsoportok környezeti állapotának komplex felmérése és értékelése.

Okos városok, vagy elnéptelenedő falvak?

2017.02.20.

Még 50 év, amiről érdemes előre gondolkodni. Hogy miért?

Új cápafajt fedeztek fel Belize-ben

2017.02.16.

2017. február 15. Budapest – Új pörölycápafajt fedeztek fel kutatók Belize partjainál. A WWF a felfedezés kapcsán további beavatkozásokat sürget a Közép Amerika partjainál húzódó korallzátony megmentése érdekében.

Európa vizesélőhelyeinek nagyja eltűnt

2017.02.02.

Budapest, 2016. február 2 – Február másodika a Vizesélőhelyek Világnapja. A WWF adatai szerint az emberi tevékenység miatt Európában a vizesélőhelyek mintegy kétharmada már elpusztult, globálisan pedig 87%-uk eltűnt. Vizesélőhelyeink hiánya nagyban megnöveli a társadalom sérülékenységét a szélsőséges természeti hatásokkal szemben.

Denevérek védelmében

2017.01.13.

Az áthűlt telelőhelyeken téli álmukból ébredt denevérek utolsó erejükkel keresnek menedéket lépcsőházakban, panelek környékén. Kérünk mindenkit, ne bántsa az állatokat, hanem hívja a Madármentő Állomást!

Fotók Föld Órája Fővárosa kihívás 2016Szegedi túraBemutatkozott a Zöld Generáció Program