Friss hírek

A helytelen fűtés, avagy a láthatatlan tömeggyilkos

2017.03.23.

Az OECD számításai szerint Kína után népességarányosan Magyarországon hal meg a legtöbb ember idő előtt a légszennyezettség miatt, amelynek 70%-ért a lakossági fűtés a felelős. Hogyan javíthatunk ezen?

Szakmai párbeszéd az erdőkért

2017.03.23.

Sikerrel zárult a WWF Magyarország, az Europa Media Nonprofit Kft. és partnerei által szervezett Élő Erdő konferencia Sopronban. A szakmai rendezvényen jelenlévő több mint 200 résztvevő egyetértett: a Natura 2000 célok elérése közös felelősség, amelyet csak szoros együttműködésben lehet magasabb szintre emelni.

Távhővel a tiszta és egészséges levegőért!

2017.03.20.

A WWF Magyarország szerint az idei fűtési szezonban sok helyen tapasztalt légszennyezettség jelentősen csökkenthető lett volna a fűtési rendszerek korszerűsítésével.

Új cápafajt fedeztek fel Belize-ben

2017.02.16.

Új pörölycápafajt fedeztek fel kutatók Belize partjainál. A WWF a felfedezés kapcsán további beavatkozásokat sürget a Közép Amerika partjainál húzódó korallzátony megmentése érdekében.

Európa vizesélőhelyeinek nagyja eltűnt

2017.02.02.

Február másodika a Vizesélőhelyek Világnapja. A WWF adatai szerint az emberi tevékenység miatt Európában a vizesélőhelyek mintegy kétharmada már elpusztult, globálisan pedig 87%-uk eltűnt. Vizesélőhelyeink hiánya nagyban megnöveli a társadalom sérülékenységét a szélsőséges természeti hatásokkal szemben.

Fotók Kolontár - egy évvel későbbDuna NapTerepi nap és vízibivaly-hajtás Tiszatarjánban

Tovább a honlapra