Friss hírek

Kitiltották a vadállatokat Románia cirkuszaiból

2017.09.12.

Nem megengedett ezentúl Romániában a vadállatok cirkuszi szerepeltetése. A román kormány úgy döntött, hogy 56 év után betiltja az olyan mutatványokat, amelyekben tigrisek, oroszlánok, medvék, elefántok, illetve más vadállatok szerepelnek. Az ország így egyike lett annak a 25 európai államnak, ahol hasonló tilalom van érvényben.

Veszélyben a Mura élővilága!

2017.09.07.

Komoly veszély fenyegeti a természeti kincsekben gazdag Murát és annak élővilágát, ha Szlovénia jóváhagyja a tervezett nyolc vízerőmű építését a folyón. A felbecsülhetetlen károk ráadásul nem csupán a szlovén, hanem a magyar és a horvát folyószakaszt is érintenék. A WWF petíciót indít.

A Mátrai Erőmű lignittervei

2017.08.01.

Megszületett a kötelező EU-s előírás: a szénerőművek 2021-ig leállnak, vagy rendkívül költséges beruházásokkal próbálnak megfelelni az új feltételeknek. Azonban nem ez az egyetlen körülmény, amely gondot okoz a Mátrai Erőműnek.

Veszélyben a Kárpátok ősbükkösei

2017.07.12.

Az UNESCO Világörökség Bizottsága felszólította a szlovák kormányt, hogy tegyen azonnali lépéseket a Kárpátok ősbükköseinek megóvása érdekében. A WWF szintén sürgeti Szlovákiát a megfelelő intézkedések megtételére.

Megmenekült a tenger pandája!

2017.06.08.

Óriási siker az Óceánok Világnapján! A WWF május eleje óta sürgeti a Mexikó partjainál élő, kritikusan veszélyeztetett kaliforniai disznódelfin védelmét.

Fotók Megünnepeltük a Magyar Természet NapjátRupp-hegy kirándulás 2015Föld Órája 2016