Friss hírek

Ambiciózus vállalati célok kellenek

2015.05.26.

Új kezdeményezés született a vállalatok szén-dioxid kibocsátásának csökkentésére. A WWF partnereivel most 100 vezető vállalatot toboroz, akik tudományos alapokon számítják és tűzik ki szén-dioxid kibocsátási céljaikat! A hazai vállalatok sem dőlhetnek hátra, a 20 legnagyobb kibocsátó vállalatból mindössze két vállalatnak vannak komoly számszerűsített kibocsátás-csökkentési céljai.

Magyar Természet Napja

2015.05.23.

Pénteken megtartották minden idők első Magyar Természet Napját! A Biodiverzitás Világnapjával egy időben tartott ünnep a hazai természeti értékekre hívja fel a figyelmet. Az alapítók, a MME, a MTVSZ és a WWF Magyarország színes programokkal fogadták a Margit-szigeten a rossz idő ellenére szép számban érkező érdeklődőket.

Elindult az Ó-Dráva LIFE projekthonlap

2015.05.14.

A Dráva hazánk legkevésbé szabályozott folyója. A horvát-magyar határon húzódó folyó hosszú évtizedek óta őrzi érintetlenségét, a hozzá kapcsolódó holtágak és mellékágak egyaránt páratlan szépségű vizesélőhelyek. Az Ó-Dráva projekt új honlapja részletesen bemutatja céljainkat, és az együttműködő partnerszervezeteket.

Jobbra fordul a Normafa sorsa?

2015.05.13.

Május 17-én népszavazás lesz az országos jelentőségű kirándulóhely, a Normafa fejlesztési koncepciójáról. A tervek a kezdeti drasztikus, természetkárosító elképzelésekhez képest alaposan megváltoztak, sőt, a természetvédelmi szempontok figyelembevételével valódi javulást is hozhatnak.

Szuperméh kerestetik

2015.05.07.

Ádám testvér rossz időben adta méhészkedésre a fejét. A délnyugat-angliai Buckfast város apátságának novíciusa 1915-ben, 16 esztendősen kezdett méhekkel foglalkozni. Egy ideig minden jól ment, aztán a méhek valami okból hullani kezdtek.

Fotók Palánták Program KirándulásCsarna-völgy - terepbejárásDuna Nap