Friss hírek

Európa ikonikus vadvilágát és őserdeit fenyegeti a környezeti bűnözés

2017.11.22.

Az ENSZ, a WWF és az Eurac Research ma publikált jelentésében arra figyelmeztet, hogy az illegális fakitermelés, a kaviárkereskedelem, a vadon élő madarak tömeges pusztítása, valamint a medvékre, farkasokra és hiúzokra irányuló orvvadászat súlyosan veszélyezteti a Duna-Kárpát régiót.

Súlyos bírságot von maga után a Bialowieza pusztítása

2017.11.21.

November 21-én az Európai Unió Bírósága döntést hozott arról, hogy 100.000 euró napi bírságot szab ki Lengyelországra, ha annak kormánya továbbra is szembeszáll a fakitermelési tilalommal az EU által védett Bialowieza-erdőben.

Véget ért az ENSZ klímacsúcs

2017.11.20.

A 23. ENSZ klímakonferencia alatt egy nemzetközi koalíció alakult, amelynek célja a szén alapú villamosenergia-termelés befejezése 2030-ig. Itthon azonban még mindig napirenden van a Mátrai Erőmű által tervezett lignittüzelésű blokk engedélyeztetése.

Természetvédelmi siker katonai területen

2017.10.17.

Hogyan találhat magának menedéket Európa egyik legveszélyeztetettebb hüllője épp egy magyarországi katonai lőtéren? Miért fontos, hogy ezen a kiképzőhelyszínen a honvédség is kiemelten figyeljen az állat- és növényvilág megőrzésére? A természetvédők és a Honvédelmi Minisztérium hat évvel ezelőtt összefogtak, hogy megóvják a Turjánvidéket.

Megmenekült a tenger pandája!

2017.06.08.

Óriási siker az Óceánok Világnapján! A WWF május eleje óta sürgeti a Mexikó partjainál élő, kritikusan veszélyeztetett kaliforniai disznódelfin védelmét.

Fotók Nagy Ugrás 2017 - HerendErdei kirándulások 2015Megünnepeltük a Magyar Természet Napját