Friss hírek

Hiúzlábnyom vagy buldózer?

2018.11.15.

Egyik utolsó érintetlen erdőnk csendjét hamarosan munkagépek zaja verheti fel. A közkedvelt börzsönyi kirándulóhely, a Csarna-völgy került veszélybe a benne élő állatokkal – többek között egy hiúzzal – együtt, a terület kezelője ugyanis beadta engedélykérelmét kisvasút építésére és ezzel egy komoly beruházásra. December 6-án dől el, hogy a Csarna-völgy továbbra is hazánk legnagyobb háborítatlan erdeje marad, vagy építkezési terület lesz.

Nyílt levél Nagy István agrárminiszternek

2018.11.13.

A természet- és környezetvédelemben történt leépítések ügyében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország nyílt levéllel fordult Nagy István agrárminiszterhez. A kezdeményezéshez 85 civil szervezet csatlakozott.

Természetes vízmegtartás, lefolyáslassítás, árvízi védekezés Angliában

2018.10.31.

Magyarországon ma az árvízi védekezés alapvető logikája szerint minél inkább gyorsítani kell a vizek lefolyását, hogy az árhullámok lehető leggyorsabban levonulhassanak. Ezt a logikát alkalmazzuk itthon minden folyó és patakszakaszon tekintet nélkül annak adottságaira, nem kevés természetvédelmi kárt okozva a vizes élőhelyek ökoszisztémájában.

Te mit tennél, ha medvét látnál?

2018.10.15.

Az utóbbi időkben gyakoribbá váltak a medveészlelések hazánk területén. Bár ez alapvetően jót jelent, mindannyiunk közös érdeke, néhány apró praktikával minimalizáljuk a konfliktusokat az együttélés érdekében. Ezért egy szórakoztató infografika-sorozatot indítunk, amelyből mindannyian tanulhatunk.

Veszélybe kerülhet a kedvenc sörünk

2018.10.09.

Vizeink állapota egyre romlik, és most veszélybe került a legfontosabb európai eszköz is, mely a vizek védelmét célozza. Az Európai Unió egyik ambiciózus szabályozása, a Víz Keretirányelv került célkeresztbe.

Fotók Palánták Program KirándulásBemutatkozott a Zöld Generáció ProgramNyíregyháza WWF Föld Órája cím átadás