Friss hírek

Innováció a jegesmedve-kutatásban

2014.09.02.

Egy francia tudósokból álló kutatócsoport a WWF-fel együttműködve először nyert ki jegesmedve DNS-t egy hóban hagyott nyomból. A SPYGEN DNS kutató cég tudósai két mintát vizsgáltak meg, amelyeket a WWF, a Canon és a Norvég Sarkkutató Intézet közös expedícióján gyűjtöttek idén, a sarkkörön túl található Spitzbergákon.

Az első hazai magánvadon csodái

2014.09.01.

Fennállásának 850. évfordulója alkalmából Zánka települése hivatalosan értéktárba vette a határában 2011-ben kialakított erdőrezervátumot. Az ország első, magánerdőben található rezervátumának létrehozását a WWF Magyarország szakmai javaslatokkal és egy sajtókirándulás megszervezésével támogatta.

Nyertes Palántáink a Tisza-tavon jártak

2014.08.27.

A WWF gyerekeknek szóló fenntarthatósági versenye, a Zöld Kihívás megmutatta, hogy az ifjúságnak mennyire fontos környezetük állapota, sőt tenni is hajlandóak azért, hogy egy fenntarthatóbb jövőben nőjenek fel. A verseny nyerteseivel a Tisza-tavi Ökocentrumban jártunk!

Környezeti nevelés fogyatékkal élőknek

2014.08.25.

Az Újpest Városnapokon idén az ÖSVÉNY Oktatóközponttal együttműködve a WWF Magyarország is részt vesz azzal a céllal, hogy minden korosztály és a fogyatékkal élők is hasznos ismeretekkel gazdagodjanak a természet- és környezetvédelem terén. A rendezvényen a WWF Élő Duna Turnéja is bemutatkozik, pedagógusok számára pedig módszertani műhely nyílik az ÖSVÉNY Oktatóközpont rendezésében.

WWF kampány a bolgár folyókért

2014.08.21.

A WWF Bulgária kampányt indít, hogy felhívja a figyelmet a bolgár folyók legégetőbb problémáira és egyben új megoldásokat javasoljon. Erre azért van szükség, mert már csak néhány szabályozatlan folyó maradt Bulgáriában, és nagyon kevés a természetes állapotú folyószakasz.

Szereted a tengereket? Akkor gondoskodj a tengeri teknősök jövőjéről!

Fogadj örökbe egyet!

Adományvonal a hiúzokért!

Hiúz adományvonal

Támogassa hívásával a WWF munkáját!

A 13600-as szám tárcsázása után üsse be az 55-ös kódot,
most minden hívás 250Ft-tal támogatja a szervezetet.

Támogasd Te is 500 Ft-al Hiúzvédelmi Programunkat. Egyetlen hívás is az életet jelentheti hazánk bojtos fülű nagyragadozójának!

Dolgozz a Pandával!

Csatlakozz Te is a Panda csapathoz! Legyél WWF követ!

Csarna-völgy - terepbejárásTetraPak kiállításTáblaavatás - Naplás-tó

1.