Friss hírek

Lejtmenetben a természetvédelem

2015.01.27.

Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, és a WWF Magyarország megítélése szerint a hazai természetvédelemben zajló átalakítások egyre inkább rontják a szektor létezésének feltételeit.

Orrszarvúk végveszélyben

2015.01.26.

Az orrszarvúk illegális vadászatának megakadályozásáért kifejtett egyre nagyobb erőfeszítések ellenére 2014-ben tovább nőtt a gyilkolás: 1215 rinocéroszt öltek meg Dél-Afrikában.

Szabadság-sziget film a Duna TV-ben

2015.01.16.

Mintegy 5 éves munka eredményeképpen elkészült természetfilmünk a „Kotróhajókkal a fekete gólyákért” címmel, amely a WWF Magyarország 2013 végén zárult, Szabadság-sziget és mellékág helyreállítási projektjét bemutató, ismeretterjesztő film. A televíziós premier, a Duna Televízió műsorán 2015. január 18-án, vasárnap délelőtt 10 órakor lesz.

Győzött a természetvédelem a Normafán

2015.01.14.

Tegnap napvilágra került a Normafa tervezett átalakításainak környezetvédelmi hatásvizsgálata. A civil szervezetek és a helyben élő emberek véleményét is figyelembe véve a kerületi önkormányzat a természeti értékeket megőrző tájrehabilitáció mellett döntött.

Örül a jegesmedve az olcsó olajnak?

2015.01.12.

A kőolaj ára néhány év alatt a felére esett vissza, aminek nemcsak gazdasági, de természetvédelmi hatásai is nagyon sokrétűek. Túl kell lépni azon az általánosításon, hogy a zöldek annak örülnek, ha drága a kőolaj, máris elmondjuk, hogy miért.

Alapítsuk meg a Magyar Természet Napját! Csatlakozz!

Adományvonal a hiúzokért!

Hiúz adományvonal

Támogassa hívásával a WWF munkáját!

A 13600-as szám tárcsázása után üsse be az 55-ös kódot,
most minden hívás 250Ft-tal támogatja a szervezetet.

Támogasd Te is 500 Ft-al Hiúzvédelmi Programunkat. Egyetlen hívás is az életet jelentheti hazánk bojtos fülű nagyragadozójának!

Dolgozz a Pandával!

Csatlakozz Te is a Panda csapathoz! Legyél WWF követ!

Duna NapTáblaavatás - Naplás-tóKolontár - egy évvel később

10.