Friss hírek

Enged a föld

2017.04.12.

Éghajlatváltozás és régészet: 1900 óta 20 centiméterrel emelkedett a világtengerek szintje, ami már közvetlenül veszélyezteti a parti lelőhelyeket. Megjelent a National Geographic áprilisi száma.

Bajban a Mátrai Erőmű jövője?

2017.04.10.

Az Eurelectric (európai villamosenergia-társaságok együttműködési szervezete) múlt héten közzétett állásfoglalása alapján a szervezet tagvállalatai nem építenek új szénerőműveket 2020 után. Ez még inkább kérdésessé teszi a Mátrai Erőmű napokban bejelentett eladását, és az erőmű által tervezett új ligniterőmű megépítését is.

Nincs pálfordulás, mert egyezség sem volt

2017.04.07.

A három legnagyobb természetvédelmi civil szervezet fenntartja korábbi, következetesen képviselt álláspontját, mely szerint a módosított erdőtörvény tervezetben természetvédelmi és közjóléti szempontból visszalépések történtek.

Új cápafajt fedeztek fel Belize-ben

2017.02.16.

Új pörölycápafajt fedeztek fel kutatók Belize partjainál. A WWF a felfedezés kapcsán további beavatkozásokat sürget a Közép Amerika partjainál húzódó korallzátony megmentése érdekében.

Európa vizesélőhelyeinek nagyja eltűnt

2017.02.02.

Február másodika a Vizesélőhelyek Világnapja. A WWF adatai szerint az emberi tevékenység miatt Európában a vizesélőhelyek mintegy kétharmada már elpusztult, globálisan pedig 87%-uk eltűnt. Vizesélőhelyeink hiánya nagyban megnöveli a társadalom sérülékenységét a szélsőséges természeti hatásokkal szemben.

Fotók Föld Órája 2017Duna NapMegünnepeltük a Magyar Természet Napját

Tovább a honlapra