Friss hírek

Mérföldkő a hazai energiahatékonyságban

2017.03.25.

Rekordszámú, 187 ország részvételével söpört végig a világon a Föld Órája! Itthon 150 fős fejlámpás túrával ünnepelték a Normafán az estét, miközben a WWF Magyarország önkormányzati felmérést indított, melynek eredményeként hamarosan egy hazai körkép készül az önkormányzatok energiagazdálkodásban betöltött szerepéről és helyzetéről.

Szakmai párbeszéd az erdőkért

2017.03.23.

Sikerrel zárult a WWF Magyarország, az Europa Media Nonprofit Kft. és partnerei által szervezett Élő Erdő konferencia Sopronban. A szakmai rendezvényen jelenlévő több mint 200 résztvevő egyetértett: a Natura 2000 célok elérése közös felelősség, amelyet csak szoros együttműködésben lehet magasabb szintre emelni.

Távhővel a tiszta és egészséges levegőért!

2017.03.20.

A WWF Magyarország szerint az idei fűtési szezonban sok helyen tapasztalt légszennyezettség jelentősen csökkenthető lett volna a fűtési rendszerek korszerűsítésével.

Új cápafajt fedeztek fel Belize-ben

2017.02.16.

Új pörölycápafajt fedeztek fel kutatók Belize partjainál. A WWF a felfedezés kapcsán további beavatkozásokat sürget a Közép Amerika partjainál húzódó korallzátony megmentése érdekében.

Európa vizesélőhelyeinek nagyja eltűnt

2017.02.02.

Február másodika a Vizesélőhelyek Világnapja. A WWF adatai szerint az emberi tevékenység miatt Európában a vizesélőhelyek mintegy kétharmada már elpusztult, globálisan pedig 87%-uk eltűnt. Vizesélőhelyeink hiánya nagyban megnöveli a társadalom sérülékenységét a szélsőséges természeti hatásokkal szemben.

Fotók Hódtelepítés 2008.Önkéntes nap 2012.06.08Kolontár - egy évvel később

Tovább a honlapra