Friss hírek

Hazánk legjobb magán erdőgazdálkodói

2016.07.21.

Öt területi kategóriában díjazták a WWF Magyarország által kiírt „Élő Erdő Díj – A Natura 2000 erdők legjobb erdőgazdálkodói” győzteseit. A pályázat célja, hogy a legjobb hazai példák kiemelésén keresztül népszerűsítse a természetszerű erdőgazdálkodást.

Tiszába csobbant a Nagy Ugrás nyertese

2016.07.19.

A WWF Magyarország örömmel jelenti be, hogy a Nagy Ugrás országos kihívásában részt vett 8 megye 16 települése közül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törökszentmiklós nyerte el a legnagyobb csobbanásért járó díjat. A Duna vízgyűjtő területén idén is hazánkban ugrottak a legtöbben.

Az ENSZ több világörökségi helyszín védelmét sürgeti

2016.07.15.

Fókuszban közös örökségünk: az UNESCO Világörökségi Bizottsága úgy döntött, a Belize Korallzátonyt és a Selous Vadrezervátumot is a veszélyeztetett helyszínek listáján tartja.

Cápavadászati jog vásárlással védi a Nagy-korallzátonyt a WWF

2016.07.14.

Cápavadászati jogot vásárolt az ausztráliai Nagy-korallzátonynál a Természetvédelmi Világalap (WWF), amely a rendhagyó lépéssel igyekszik megóvni a világörökségi helyszín ökoszisztémáját. A szervezet azonban nem kívánja felhasználni vadászati engedélyét, megkímélve évi több tízezer cápa életét.

A Mátrai Erőmű a legszennyezőbbek közt

2016.07.06.

Elkészült az első elemzés az Európai Unió szénerőműveinek határokon átnyúló egészségügyi hatásairól. A 257 szénerőművet vizsgáló jelentésben a magyarországi Mátrai Erőmű a 27. helyen szerepel, a legszennyezőbb szénerőművek listáján. A jelentés tartalmát egészségügyi szakértők is megerősítették. A WHO szerint a légszennyezés világszerte milliók haláláért felelős.

Fotók Hódtelepítés 2008.Palánták ProgramCsarna-völgy - terepbejárás