Friss hírek

Levéláradat az Országgyűlésnek

2015.03.26.

A magyar lakosság kiáll a természetért! Már ötszáznál is több lakossági levél érkezett néhány óra alatt az országgyűlési képviselők postafiókjába. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, és a WWF Magyarország ma délelőtt arra kérte a magyar lakosságot, ne hagyják szó nélkül az értékrombolást!

Ötezer új facsemete Magyarországon a levegő tisztításáért

2015.03.26.

A WWF Magyarország és az ALD Automotive újabb akciója a környezetvédelem érdekében. Mintegy 200 tonna széndioxidot lesz képes megkötni az a felnövekvő ötezer kocsányos tölgy, melyek csemetéit ma ültették el a Duna-Dráva Nemzeti Parkban a WWF Magyarország és az ALD Automotive összefogásával, az ALD csapata segítségével.

Föld Órája Lekapcsoló bulira hív a WWF

2015.03.23.

A WWF Magyarország szombat este ingyenes koncerttel és hatalmas bulival ünnepli mindazokat, akik az elmúlt hetekben Magyarországon is csatlakoztak a világ legnagyobb önkéntes akciójához, a Föld Órájához. Az események helyszíne idén a Bálna Budapest, az est sztárfellépője a Mary Popkids lesz.

Elindult az Élő Duna Turné

2015.03.21.

Ma van a Víz Világnapja. A jeles alkalomból a WWF az ivóvíz-bázisok fontosságára hívja fel a figyelmet, melyeknek egyik legfontosabb táplálója hazánkban a Duna. Egy új online játék indult ezen a napon, amellyel az érdeklődők saját folyószakaszuk helyreállításával tanulhatnak az egészséges élővilágról és az élővizek problémáiról.

Eleven fények

2015.03.13.

Az óceán több szempontból is különleges élőhely. Az első és legjelentősebb körülmény: a nyílt vízen nincs hova bújni, emiatt védekezésre-támadásra egyaránt a legjobb stratégia: láthatatlanná válni. A másik lényeges körülmény, hogy a nagy vízben lefelé fokozatosan elenyészik a Nap fénye.

Fotók Szegedi túraCsarna-völgy - terepbejárásDuna Nap