Friss hírek

Természetvédelmi siker katonai területen

2017.10.17.

Hogyan találhat magának menedéket Európa egyik legveszélyeztetettebb hüllője épp egy magyarországi katonai lőtéren? Miért fontos, hogy ezen a kiképzőhelyszínen a honvédség is kiemelten figyeljen az állat- és növényvilág megőrzésére? A természetvédők és a Honvédelmi Minisztérium hat évvel ezelőtt összefogtak, hogy megóvják a Turjánvidéket.

Beszámoló a Kárpátok Egyezmény konferenciájáról

2017.10.16.

A Kárpát-medence környezetvédelmi és agrárminiszterei háromévente találkoznak a Kárpátok Egyezmény konferenciáján, hogy megtárgyalják a környezetvédelem legsürgetőbb kérdéseit. A találkozót idén Magyarország rendezte, a WWF ifjúsági delegáltja is felszólalt a konferencián.

Európa még mindig a fosszilis energiát támogatja

2017.10.02.

Egy most nyilvánosságra hozott jelentés szerint az EU és az európai kormányok évente több mint 112 milliárd euróval támogatják a legnagyobb károsanyag-kibocsátással járó (fosszilis) energia termelését és felhasználását. Ez szembemegy azzal a vállalással, miszerint 2020-ig megszüntetik ezeket a káros támogatási rendszereket.

Veszélyben a Kárpátok ősbükkösei

2017.07.12.

Az UNESCO Világörökség Bizottsága felszólította a szlovák kormányt, hogy tegyen azonnali lépéseket a Kárpátok ősbükköseinek megóvása érdekében. A WWF szintén sürgeti Szlovákiát a megfelelő intézkedések megtételére.

Megmenekült a tenger pandája!

2017.06.08.

Óriási siker az Óceánok Világnapján! A WWF május eleje óta sürgeti a Mexikó partjainál élő, kritikusan veszélyeztetett kaliforniai disznódelfin védelmét.

Fotók 2015 Víz világnapjaFöld Órája 2015WWF Zöld generáció önkéntes nap 2015.12.12.