Friss hírek

Duna Nap a Bioszféra Rezervátumban

2015.06.29.

Ma van a Nemzetközi Duna Nap, amit 2004 óta ünnepelnek a Duna menti országok, így Magyarország is. Végvári Tamás túrakajakos a Duna Napon fejezi be ötnapos túráját a WWF által kezdeményezett Mura-Dráva-Duna Határokon Átnyúló UNESCO Bioszféra Rezervátum magyar szakaszán.

Már 28 európai bölény barangol szabadon a Déli-Kárpátokban

2015.06.23.

Kontinensünk legnagyobb szárazföldi emlőse, az európai bölény, egy éve visszatért régi élőhelyére a Déli-Kárpátokban. Most, egy évvel később, az állatok száma megduplázódott, miután június 12-13-án másodszor is sor került néhány példány szabadon engedésére.

Pápai enciklika az éghajlatváltozásról

2015.06.18.

Ferenc pápa üzenete egy régóta várt morális megközelítéssel egészíti ki az éghajlatváltozással kapcsolatos párbeszédet, ami már nem csupán tudományos, hanem egyre inkább az életünket és a jövőnket érintő morális és etikai kérdés is - reagált a körlevélre Yolanda Kakabadse, a WWF International elnöke.

Tudtad-e Nap a Vadasparkban

2015.06.18.

Meddig él egy holló? Mi az a toportyánféreg? A mosómedve nem mos, és nem medve! - Ezekhez hasonló érdekes információval gazdagodhattak, akik ellátogattak a Budakeszi Vadasparkba hétvégén. A Tudtad-e Napon több túrát is tartottunk, amelyek során a park állatairól mutattunk be érdekességeket, különlegességeket.

Jobbra fordul a Normafa sorsa?

2015.05.13.

Május 17-én népszavazás lesz az országos jelentőségű kirándulóhely, a Normafa fejlesztési koncepciójáról. A tervek a kezdeti drasztikus, természetkárosító elképzelésekhez képest alaposan megváltoztak, sőt, a természetvédelmi szempontok figyelembevételével valódi javulást is hozhatnak.

Fotók Üzleti Klub Találkozó és Szimpózium 2012Mecseki erdők mélyénBig Jump - Nagy Ugrás 2012