Friss hírek

Fogyasztási cikkek – hosszú az út a fenntarthatóságig

2016.06.23.

Az elkövetkező évtizedben további 2,5 milliárd ember csatlakozik majd a fogyasztók csoportjához, ezért itt az ideje, hogy sokkal több figyelmet fordítsunk a mezőgazdasági nyersanyagok iránti növekvő keresletre, amelyek az ételeink, testápolási szereink, ruháink, sőt az általunk fogyasztott energia nyersanyagát is adják.

Nagy Ugrás Európa Amazonasáért

2016.06.22.

A WWF Magyarország idén is kihirdette felhívását a július 10-én, délután három órakor esedékes Nagy Ugráshoz való csatlakozásra. Eseménnyel minden folyóvízzel rendelkező helyszín pályázhat. Ahol nem lehet ugrani, ott szabadon dönthetnek más kreatív formáról, amellyel kiállhatnak vizeink egészsége mellett. A WWF idén is "Európa Amazonasáért" ugrik majd.

Fakitermelés Európa őserdejében

2016.06.06.

Lengyel és nemzetközi természetvédő szervezetek, köztük a WWF tiltakoznak az Európai Bizottságnál a kontinens egyik utolsó jelentős kiterjedésű őserdejében, a Világörökségi listán szereplő Białowieżai erdőben indított fakitermelés ellen.

Lignitbánya helyett védettség!

2016.05.09.

Egyetlen hazai természeti Világörökségi helyszínünk, az Aggteleki-, és a Szlovák-karszt barlangjainak hazánkra eső része tavaly került veszélybe, amikor közvetlen közelében jelentették be egy külszíni lignitbánya tervét. Májustól azonban a helyszínt védett természeti területté nyilvánították, ami hosszú távon biztosíthatja a természeti értékek védelmét a helyi közösségek számára.

A farkas és a hiúz ritka találkozóját kapták lencsevégre

2016.04.12.

Különleges, ritka felvétel egy farkas és egy hiúzcsalád találkozásáról Lengyelország területén, a Kárpátokban. Európában mindkét nagyragadozó a kihalás széléről tér vissza, hála a szigorú természetvédelmi szabályozásoknak.

Világörökségünk veszélyben -
A WWF jelentése

Vállalati kibocsátás-csökkentés hazánkban

WWF - Együtt lehetséges!

Dolgozz a Pandával!

Csatlakozz Te is a Panda csapathoz! Legyél WWF követ!

Fotók Mission ImPanda vetélkedő a Föld NapjánWWF Föld Órája 2012TetraPak kiállítás