Friss hírek

Vándorló halak

2018.04.20.

Április 21-e a Halvándorlás Világnapja – ezen a napon ünnepeljük azokat a halfajokat, amelyek hatalmas utat tesznek meg a folyókban azért, hogy szaporodjanak, ezzel is életben tartva fajukat. Sokan azonban nem érik el végső céljukat: több tízezer duzzasztógát rombolja ugyanis Európa folyóinak természetes állapotát, és blokkolja a halak vonulási útvonalát.

Białowieża: tilos a kitermelés

2018.04.18.

Az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy tilos a fakitermelés az UNESCO Világörökség részét képező, lengyelországi Białowieża őserdőben. A WWF számára ez mérföldkő, hiszen a szervezet két éve küzd kiemelten a világörökségi helyszínek védelméért, amelyek a Föld kevesebb, mint 1%-át foglalják el.

Megóvni a tenger kincseit

2018.04.05.

A négyezer kilométer hosszú chilei partok mentén sokféle tengeri élőhely fekszik, ám a legtöbbjüket túlhalászták. A még megmaradt értékek védelmében halászok és természetvédők is együttműködnek a kormánnyal.

Az egész Föld lekapcsolt

2018.03.26.

Sosem látott rekorddal, 188 ország részvételével tarolt idén a WWF Föld Órája! Magánszemélyek, vállalatok és civil szervezetek világszerte hallatták hangjukat vagy tettek konkrét lépéseket a természet megőrzése érdekében. A világ közel 18 ezer épületének és objektumának fényei hunytak ki.

Reflektorfényben a nagymacskák

2018.03.01.

A vadon élő növények és állatok amellett, hogy lenyűgözőek, a jól működő ökoszisztémák nélkülözhetetlen részét képezik. Az pedig számunkra, emberek számára is létszükséglet, hogy természeti környezetünk egészségesen működjön, hiszen ez a tiszta víz és levegő, a stabil éghajlat és a termékeny talaj megőrzésének egyik legfontosabb feltétele. Március 3-án ünnepeljük a Vadvilág Világnapját.

Fotók A természetvédelmi őrszolgálat mindennapjaiPanda tábor Nagykőrös 2011 augusztusBemutatkozott a Zöld Generáció Program

Tovább a honlapra