Friss hírek

A Klímacsúcs a legmelegebb év végén sem hoz előrelépést

2014.12.16.

A vasárnap zárult ENSZ Klímacsúcs után Samantha Smith a WWF globális klíma- és energiaügyi kezdeményezésének vezetője a következő értékelést adta ki:

Annak ellenére, hogy ez volt minden idők eddigi legmelegebb éve, és világszerte egyre gyakoribbak és intenzívek a szélsőséges körülmények, az ENSZ Klímacsúcsán részt vevő kormányok mégis egy félmegoldás mellett döntöttek, ami a károsanyag-kibocsátás visszaszorítását illeti.

50 ezer hektár veszélyben

2014.12.10.

Ma tárgyalja a kormány a védett területek vagyonkezelésének ügyét. Százhat civil szervezet csatlakozott a WWF Magyarország a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kezdeményezéséhez, hogy a Kormány kedvező döntését kérve megelőzzék a természetvédelem helyzetének további gyengülését.

Normafa - megtépázva

2014.12.05.

Délelőtt a Normafán jártunk biológus kollégámmal, Weiperth Andrással. Bár a gyalogutakat még lezárva tartja az Önkormányzat, a két nappal ezelőtti jégtörés nyomait szemügyre tudtuk venni. Vegyes benyomásaink voltak. Elsőre drámai a látkép, hiszen sok a letört ág, a hegyoldalakon messziről is látszik a sok ezernyi törésfelület. Az erdő ugyanakkor megmaradt, és köszöni, jól van!

Éhező jegesmedvék kölykei veszélyben

2014.11.28.

Egy új jelentés szerint az éghajlatváltozás hatásai drámai méreteket öltenek a Jeges-tengeri ökoszisztémái számára. Eszerint a jegesmedvék drasztikus populáció csökkenése jó eséllyel a kihalás szélére sodorja őket a század végére. A változatlan folyamatokat előrevetítő jelenlegi klímapolitikai körkép azt sugallja, hogy a jegesmedvéket az éhhalál és az utódlás ellehetetlenülése fenyegeti Kanada sarkvidéki szigetcsoportjain.

Összefogás a hazai farkasok védelmében

2014.11.24.

Budapest – 2014.11. 24. Megkezdődött a WWF Magyarország és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság farkas védelmét szolgáló kutatói együttműködése. A hazai természetvédelem két kulcsszereplőjének megállapodása a háborítatlan erdei élőhelyek kialakításának fontosságára és az illegális farkas kilövések elleni harcra hívja fel a figyelmet. Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó a WWF farkasvédelmi programjának arcaként áll ki a természetvédelem fontossága mellett.

Értékekkel teli ajándék Karácsonyra?

Ajándékozz farkas-örökbefogadást!

Adományvonal a hiúzokért!

Hiúz adományvonal

Támogassa hívásával a WWF munkáját!

A 13600-as szám tárcsázása után üsse be az 55-ös kódot,
most minden hívás 250Ft-tal támogatja a szervezetet.

Támogasd Te is 500 Ft-al Hiúzvédelmi Programunkat. Egyetlen hívás is az életet jelentheti hazánk bojtos fülű nagyragadozójának!

Dolgozz a Pandával!

Csatlakozz Te is a Panda csapathoz! Legyél WWF követ!

Szegedi túramadárbarát munkahelyNyíregyháza WWF Föld Órája cím átadás

Függőcinege fészek

nyári ludak, dankasirályok és a szemfülesek észrevehetnek bíbiceket, meg egy sztyeppi sirályt is

dankasirályok, szerecsensirályok