Friss hírek

A történelmi Normafa nyomában

2014.04.03.

Március utolsó napjaiban kirándulást tettünk a Normafán, elsősorban a Hegyvidék lakosainak részvételével. Nem csak a fákról, madarakról esett szó, hanem a régi sípályák hangulatáról, itt élt nagybirtokosokról, és az engesztelő kápolna gondolatáról. Mi több, Bellini Norma c. nagyáriája is elhangzott, 174 évvel a legendás első alkalom után.

 

Széntüzelés

2014.04.03.

A szén használata súlyos gondok okozója. Nincs mit szépíteni: a széntüzelés az energiatermelés egyik legszennyezőbb, legtöbb ártalommal járó módja. Ugyanakkor az is tény, hogy a szén az egyik legolcsóbb, egyelőre nehezen helyettesíthető tüzelőanyagunk. A témáról bővebben olvashattok a National Geographic magazin legújabb, áprilisi számában.

 

Induljon a Zöld Kihívás!

2014.04.02.

Idén is folytatódik a Palánták program, mely kiegészült a Zöld Kihívás elnevezésű videó versennyel!

 

Virágok kórusa

2014.03.10.

A National Geographic Magazin márciusi számában többek között a nektárdenevérekről olvashattok. A piciny bőregér a kolibrihez hasonlóan szívogatja a virágok nektárját, miközben megporozza a virágokat.

 

Delfin végveszélyben a Mekong folyón

2014.03.06.

A kúposfejű delfinek végső eltűnését eredményezheti Laosz kormányának döntése a Sahong-gát építési munkálatainak megkezdéséről a Mekong folyón. Az új vízerőművet alig néhány kilométerre kívánják megépíteni a kihalás szélén álló delfinfaj egyik utolsó, kulcsfontosságú élőhelyétől. A környezetvédők és a Laosszal szomszédos országok erősen ellenzik a beavatkozást, mert az a delfinek kihalásán kívül a millióknak táplálékot nyújtó és sokaknak munkát adó folyami halászatot is veszélybe sodorja. 

 

Támogasd adód 1%-ával a természetvédelmet!

Adományvonal a hiúzokért!

Hiúz adományvonal

Támogassa hívásával a WWF munkáját!
 
A 13600-as szám tárcsázása után üsse be az 55-ös kódot,
most minden hívás 250Ft-tal támogatja a szervezetet.

Támogasd Te is 500 Ft-al Hiúzvédelmi Programunkat. Egyetlen hívás is az életet jelentheti hazánk bojtos fülű nagyragadozójának!

 

                        Dolgozz a Pandával!

Csatlakozz Te is a Panda csapathoz! Legyél WWF követ! 

 

                

 

                    

 
 
 

Csarna-völgy - terepbejárásÖnkéntes nap 2012.06.08Üzleti Klub Találkozó és Szimpózium 2012

3

2

6

1

5

11

16.

12.

15.

8.

3.

11.

4

9

8

14

10

5

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!