Friss hírek

Gondoskodó medvemama

2014.04.23.

Közeleg az anyák napja, ilyenkor mindenkinek eszébe jut gondoskodó édesanyja. Az állatvilágban számos példa igazolja, hogy az anyai törődés a legtöbb faj esetében figyelemreméltó!
Így van ez a barna medvénél is.

Megmenekül a horvát természetvédelmi paradicsom

2014.04.22.

Sikeresen harcoltak a természetvédők – leállították a dunai fejlesztéseket.
Leállította a horvát környezetvédelmi miniszter a dunai térségbe tervezett legnagyobb vízügyi fejlesztést a természetvédők kitartó nemzetközi tiltakozása miatt. 53 kilométer hosszan akarták a folyót megregulázni a horvát-szerb határszakaszon.

Sürgősen változtatnunk kell!

2014.04.22.

A világnak több mint háromszorosára kellene emelnie befektetéseit a fenntartható, biztonságos megújuló energiaforrásokba!

A történelmi Normafa nyomában

2014.04.03.

Március utolsó napjaiban kirándulást tettünk a Normafán, elsősorban a Hegyvidék lakosainak részvételével. Nem csak a fákról, madarakról esett szó, hanem a régi sípályák hangulatáról, itt élt nagybirtokosokról, és az engesztelő kápolna gondolatáról. Mi több, Bellini Norma c. nagyáriája is elhangzott, 174 évvel a legendás első alkalom után.

Széntüzelés

2014.04.03.

A szén használata súlyos gondok okozója. Nincs mit szépíteni: a széntüzelés az energiatermelés egyik legszennyezőbb, legtöbb ártalommal járó módja. Ugyanakkor az is tény, hogy a szén az egyik legolcsóbb, egyelőre nehezen helyettesíthető tüzelőanyagunk. A témáról bővebben olvashattok a National Geographic magazin legújabb, áprilisi számában.

Támogasd adód 1%-ával a természetvédelmet!

Adományvonal a hiúzokért!

Hiúz adományvonal

Támogassa hívásával a WWF munkáját!

A 13600-as szám tárcsázása után üsse be az 55-ös kódot,
most minden hívás 250Ft-tal támogatja a szervezetet.

Támogasd Te is 500 Ft-al Hiúzvédelmi Programunkat. Egyetlen hívás is az életet jelentheti hazánk bojtos fülű nagyragadozójának!

Dolgozz a Pandával!

Csatlakozz Te is a Panda csapathoz! Legyél WWF követ!

Táblaavatás - Naplás-tóÁllatvilág kiállításWWF Föld Órája 2012

12.