Friss hírek

A WWF pálmaolaj jelentése

2016.09.21.

A WWF átfogó jelentése összesen 137 vállalatot vizsgált, amelyek közül 94 már a 2013-as jelentésben is szerepelt.  Ők vállalták, hogy 2015-re 100%-ban áttérnek a minősített, fenntartható pálmaolaj használatára. Több mint kétharmaduk elérte a célkitűzése minimum 90%-át, míg számos ismert márka a kitűzött cél felét sem érte el. A 94-ből 75 vállalat mutatott előrelépést fejlődést, 11 stagnál, 8 pedig visszaesett.

Eltűnhet a Doñana Nemzeti Park

2016.09.15.

A WWF friss jelentése szerint az UNESCO Veszélyeztetett Világörökségi Helyszínek Listájára kerülhet a nagy múltú, dél-spanyolországi Doñana Nemzeti Park. A védett terület, amelynek alapításában a WWF aktív szerepet játszott, 170 000 ember megélhetését biztosítja, és az európai vándormadarak kiemelt pihenőhelye, ám a vizesélőhely fennmaradása veszélybe került.

Crystal-díjat nyert a WWF kampánya az AdStars Fesztiválon

2016.09.06.

A White Rabbit reklámügynökség WWF Magyarország számára készített „Természet alkotta menőség / Skateboards Made by Bears” címet viselő projektje Crystal-díjat nyert Outdoor kategóriában a Dél-koreai AdStars Fesztiválon.

A pandák megúszták!

2016.09.05.

A szeptember 4-én este nyilvánosságra hozott, a kihalással fenyegetett fajok Vörös Listájának legújabb változata szerint több évtizedes összehangolt élőhelyvédelmi munkának köszönhetően az óriáspanda a kritikusan veszélyeztetett kategóriából sebezhető kategóriába került.

Hamarabb jött el a túlfogyasztás napja

2016.08.03.

Idén augusztus 8-án jött el a túlfogyasztás világnapja. Mindazzal, amit holnaptól év végéig fogyasztunk, már a bolygó tartalékait éljük föl. Itthon egy évben 1,3 Magyarországnyit fogyasztunk, ha pedig mindenki úgy élne, ahogy mi, akkor 1,7 Földre lenne szükségünk. De csak ez az egy van.

Fotók Állatvilág kiállításSzegedi túraFöld Órája Fővárosa kihívás 2016