Friss hírek

Mérföldkő vizeink védelmében!

2016.05.20.

Magyar állomásához érkezett a WWF és a Coca-Cola legnagyobb regionális természetvédelmi összefogása, amely 7 éven keresztül 5 országban, mintegy 53 km2 vizesélőhely rehabilitációját és 12 millió m3 víz megőrzését, vagy természetes állapotába történő helyreállítását célozza a kelet-közép-európai régióban. A Barcs melleti Ó-Dráva holtágának helyreállítása egyben az első LIFE+ alap által támogatott magyar-horvát közös természetvédelmi projekt.

Idén is Magyar Természet Napja!

2016.05.18.

2016-ban is megünnepeljük a Magyar Természet Napját, amikor a hazai természeti értékekre hívjuk fel a figyelmet. Az alapítók, a MME, a MTVSZ és a WWF Magyarország színes programokkal várja az érdeklődőket az újlipótvárosi Szent István parkban!

Pályázati felhívás - meghosszabbított határidő

2016.05.11.

Meghosszabbítottuk az Élő Erdő Díj pályázat leadási határidejét: július 1-ig lehet jelentkezni. Magyarország legjobb, Natura 2000 erdőkben tevékenykedő magán erdőgazdálkodóit keressük!

Lignitbánya helyett védettség!

2016.05.09.

Egyetlen hazai természeti Világörökségi helyszínünk, az Aggteleki-, és a Szlovák-karszt barlangjainak hazánkra eső része tavaly került veszélybe, amikor közvetlen közelében jelentették be egy külszíni lignitbánya tervét. Májustól azonban a helyszínt védett természeti területté nyilvánították, ami hosszú távon biztosíthatja a természeti értékek védelmét a helyi közösségek számára.

A farkas és a hiúz ritka találkozóját kapták lencsevégre

2016.04.12.

Különleges, ritka felvétel egy farkas és egy hiúzcsalád találkozásáról Lengyelország területén, a Kárpátokban. Európában mindkét nagyragadozó a kihalás széléről tér vissza, hála a szigorú természetvédelmi szabályozásoknak.

Világörökségünk veszélyben -
A WWF jelentése

Vállalati kibocsátás-csökkentés hazánkban

WWF - Együtt lehetséges!

Dolgozz a Pandával!

Csatlakozz Te is a Panda csapathoz! Legyél WWF követ!

Fotók Szegedi túraÓriáspandaPalánták Program Kirándulás