Friss hírek

Trónfosztó megasztár

2014.10.13.

A Németországban nevelkedett Nizar Ibrahim gyerekként, egy dinoszauruszról szóló német nyelvű könyvben bukkant Ernst Stromer kolosszusára. Az őslények ettől kezdve nem hagyták nyugodni.

Átírhatjuk a Duna-delta jövőjét?

2014.10.09.

Az éghajlatváltozás hatásai egyre jobban fenyegetik a Duna élővilágban és természeti erőforrásokban is gazdag torkolatvidékét. A WWF szakértői már három éve dolgoznak a páratlan élővilágnak otthont adó deltavidék állapotának javításán, amely a helyi közösség megélhetését is segíti!

A vadállatok fele elpusztult

2014.09.30.

A WWF kétévente készíti el az Élő Bolygó Jelentést (Living Planet Report), melyben a földi élet állapotáról számol be. A ma nyilvánosságra hozott jelentés legmegdöbbentőbb megállapítása, hogy a gerinces fajok populációi a felére zsugorodtak az elmúlt 40 évben. A vadon élő állatok eltűnése rávilágít arra, hogy azonnali cselekvésre van szükség a bolygó fenntartható jövőjéhez. Összefoglaló a riportból.

Ünnep a Mara folyóért

2014.09.16.

Narok városában, Kenyában tegnap ünnepelték a várva várt Mara Napot, amelyet minden évben szeptember 15-én tartanak. Az esemény célja, hogy elismerjék a Mara-folyó jelentőségét, amely a kenyai Masai Mara és a tanzániai Serengeti Nemzeti parkok éltető forrása.

Az első hazai magánvadon csodái

2014.09.01.

Fennállásának 850. évfordulója alkalmából Zánka települése hivatalosan értéktárba vette a határában 2011-ben kialakított erdőrezervátumot. Az ország első, magánerdőben található rezervátumának létrehozását a WWF Magyarország szakmai javaslatokkal és egy sajtókirándulás megszervezésével támogatta.

Szereted a tengereket? Akkor gondoskodj a tengeri teknősök jövőjéről!

Fogadj örökbe egyet!

Adományvonal a hiúzokért!

Hiúz adományvonal

Támogassa hívásával a WWF munkáját!

A 13600-as szám tárcsázása után üsse be az 55-ös kódot,
most minden hívás 250Ft-tal támogatja a szervezetet.

Támogasd Te is 500 Ft-al Hiúzvédelmi Programunkat. Egyetlen hívás is az életet jelentheti hazánk bojtos fülű nagyragadozójának!

Dolgozz a Pandával!

Csatlakozz Te is a Panda csapathoz! Legyél WWF követ!

Táblaavatás - Naplás-tóDuna NapWWF Föld Órája 2012

10.