Friss hírek

Újabb hazai farkas felvételek

2016.08.29.

Fiatal farkast kapott lencsevégre a WWF által adományozott kameracsapda az Aggteleki Nemzeti Park területén. Az állat megfigyelése nyomán kulcsfontosságú információkhoz jutott a Magyarország területén élő farkasokat érintő kutatás. A nagyragadozók a közelgő szarvasbőgés miatt most újra veszélybe kerülhetnek.  A WWF a napokban újabb kameracsapdákat bocsát a nemzeti park rendelkezésére a további kutatások segítése és az állatok védelme érdekében.

2016.08.05.

Az óriáspanda imádni való jószág. Világszerte népszerű, de Kínában, egyetlen mai élőhelyén igazi kulturális jelkép, a nemzet büszkesége – ráadásul rengeteget hoz a konyhára. Az egész világ nagy figyelemmel kíséri a kínai kutatók munkáját, a faj megmentésére irányuló törekvéseket, amelyeket több értelemben is siker koronáz.

Hamarabb jött el a túlfogyasztás napja

2016.08.03.

Idén augusztus 8-án jött el a túlfogyasztás világnapja. Mindazzal, amit holnaptól év végéig fogyasztunk, már a bolygó tartalékait éljük föl. Itthon egy évben 1,3 Magyarországnyit fogyasztunk, ha pedig mindenki úgy élne, ahogy mi, akkor 1,7 Földre lenne szükségünk. De csak ez az egy van.

Hazánk legjobb magán erdőgazdálkodói

2016.07.21.

Öt területi kategóriában díjazták a WWF Magyarország által kiírt „Élő Erdő Díj – A Natura 2000 erdők legjobb erdőgazdálkodói” győzteseit. A pályázat célja, hogy a legjobb hazai példák kiemelésén keresztül népszerűsítse a természetszerű erdőgazdálkodást.

Tiszába csobbant a Nagy Ugrás nyertese

2016.07.19.

A WWF Magyarország örömmel jelenti be, hogy a Nagy Ugrás országos kihívásában részt vett 8 megye 16 települése közül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törökszentmiklós nyerte el a legnagyobb csobbanásért járó díjat. A Duna vízgyűjtő területén idén is hazánkban ugrottak a legtöbben.

Fotók WWF Zöld generáció önkéntes nap 2015.12.12.Erdei kirándulások 2015WWF Föld Órája 2012