Friss hírek

Országos Csobbanás 15 helyszínen!

2015.07.01.

A WWF kihívására válaszolva, jövő vasárnap 10 megye, összesen 15 településén szervezik meg az Európai folyók ünnepét, a Nagy Ugrást. A régiós országok közül nálunk lesz a legtöbb helyszín, így a természetes élővizekben gazdag Magyarország, július 12-ét egy igazi országos csobbanással ünnepli meg.

 

Már 28 európai bölény barangol szabadon a Déli-Kárpátokban

2015.06.23.

Kontinensünk legnagyobb szárazföldi emlőse, az európai bölény, egy éve visszatért régi élőhelyére a Déli-Kárpátokban. Most, egy évvel később, az állatok száma megduplázódott, miután június 12-13-án másodszor is sor került néhány példány szabadon engedésére.

 

Pápai enciklika az éghajlatváltozásról

2015.06.18.

Ferenc pápa üzenete egy régóta várt morális megközelítéssel egészíti ki az éghajlatváltozással kapcsolatos párbeszédet, ami már nem csupán tudományos, hanem egyre inkább az életünket és a jövőnket érintő morális és etikai kérdés is - reagált a körlevélre Yolanda Kakabadse, a WWF International elnöke.

 

Tudtad-e Nap a Vadasparkban

2015.06.18.

Meddig él egy holló? Mi az a toportyánféreg? A mosómedve nem mos, és nem medve! - Ezekhez hasonló érdekes információval gazdagodhattak, akik ellátogattak a Budakeszi Vadasparkba hétvégén. A Tudtad-e Napon több túrát is tartottunk, amelyek során a park állatairól mutattunk be érdekességeket, különlegességeket.

 

Jobbra fordul a Normafa sorsa?

2015.05.13.

Május 17-én népszavazás lesz az országos jelentőségű kirándulóhely, a Normafa fejlesztési koncepciójáról. A tervek a kezdeti drasztikus, természetkárosító elképzelésekhez képest alaposan megváltoztak, sőt, a természetvédelmi szempontok figyelembevételével valódi javulást is hozhatnak.

 

Állj ki a magyar természetért - Európában is!
Rövid távú gazdasági érdekek miatt az Európai Bizottság gyengítené azokat a jogszabályokat, amelyek természeti erőforrásainkat óvják.


Megérkeztek a vízibivalyok a tiszatarjáni ártérre


Elindult Ó-Dráva honlapunk
www.odrava.hu

    
                
 Dolgozz a Pandával!

Csatlakozz Te is a Panda csapathoz! Legyél WWF követ! 

 

Fotók Erdei kirándulások 2015Rupp-hegy kirándulás 2015Önkéntes nap 2012.06.08

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!