Friss hírek

Ívó sügérek és cápák a Déltengeren

2018.05.23.

Eddig nem volt szemtanúja a Francia Polinéziában, egy atoll érintetlen csatornájában zajló jelenségnek, amint éhes cápák támadnak az éppen ívó fűrészessügérekre.

Idén is WWF Nagy Ugrás!

2018.05.16.

Már több mint egy évtizede Európa-szerte fontos üzenetet közvetít a Nagy Ugrás: amellett, hogy szuper nyári program egyszerre ugrani folyóink vizébe, arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen fontos az ember és a természet közötti harmónia újjáélesztése. A WWF Magyarország idén is felhívja a településeket és közösségeket, hogy rendezzék meg a saját Nagy Ugrásukat, és csobbanjanak együtt 2018. július 8-án délután 3 órakor!

Odút a fákra, madarat az odúba!

2018.05.10.

Május 10-én ünneplejük a Madarak és Fák Napját. Sajnos azonban nincs túl sok okunk az örömre: bár tölgyerdeink közül kerülnek ki legnagyobb biológiai sokféleségű szárazföldi élőhelyeink, egészségük mára drasztikusan leromlott.

Az egész Föld lekapcsolt

2018.03.26.

Sosem látott rekorddal, 188 ország részvételével tarolt idén a WWF Föld Órája! Magánszemélyek, vállalatok és civil szervezetek világszerte hallatták hangjukat vagy tettek konkrét lépéseket a természet megőrzése érdekében. A világ közel 18 ezer épületének és objektumának fényei hunytak ki.

Reflektorfényben a nagymacskák

2018.03.01.

A vadon élő növények és állatok amellett, hogy lenyűgözőek, a jól működő ökoszisztémák nélkülözhetetlen részét képezik. Az pedig számunkra, emberek számára is létszükséglet, hogy természeti környezetünk egészségesen működjön, hiszen ez a tiszta víz és levegő, a stabil éghajlat és a termékeny talaj megőrzésének egyik legfontosabb feltétele. Március 3-án ünnepeljük a Vadvilág Világnapját.

Fotók 2015 Víz világnapjaCsarna-völgy - terepbejárásNagy Ugrás 2016