Friss hírek

Tengerhódító farkas

2015.10.06.

Az ember úgy képzeli, hogy a farkasok örökké a tundrán meg az erdőben kószálnak, szarvasra és más erdei patásokra vadásznak, esetleg csellengő házi jószágra lesnek. A kanadai Brit Columbia tartomány partjaitól néhány kilométerre, nyugatra a tengerhódítók korántsem ilyenek: ezek a farkasok sokszor egész életükben nem látnak jávorszarvast, hegyi kecskét, gímszarvast.

 

Több száz új fajt fedeztek fel

2015.10.05.

Október 5-én ünnepeljük az Élőhelyek Világnapját. Ez alkalomból a WWF egy új jelentést adott ki, mely szerint több mint 200 új fajra bukkantak az elmúlt évek során a "sérülékeny" Kelet- Himalája térségében. A tüsszögő majom, a sétáló hal és az ékszerre hasonlító kígyó csak néhány az újonnan felfedezett biológiai kincsek közül.

 

Fedezzük fel együtt a hazai faóriásokat!

2015.09.30.

Az Erdők Hetében indult el a WWF Magyarország közösségi fafelmérő oldala, melynek segítségével mindenki bekapcsolódhat a Normafa környékén található famatuzsálemek feltérképezésének, és sorsuk nyomon követésének folyamatába.

 

Leonardo DiCaprio is tőke- átcsoportosítást hajt végre befektetéseinek zöldítéséért

2015.09.23.

A New Yorkban zajló Klímahéten bejelentették, hogy Leonardo di Caprio, az Egyesült Államok WWF irodájának igazgatótanács tagja is azok között a befektetők között van, akik mintegy 17 ezer milliárd font értékben kivonják tőkéjüket a fosszilis energiahordozók piacáról, jelentették be a tegnapi nap folyamán.

 

Bajban az óceán!

2015.09.17.

A WWF Élő Bolygó Jelentésének rendkívüli kiadása szerint 1970 és 2012 között 49 százalékkal csökkentek a tengeri élőlények populációi. Az élelmiszer-biztonsági szempontból fontos halpopulációk jelentősen csökkennek világszerte, néhány halfaj világállománya majdnem 75 százalékkal esett vissza. 

 

Nagy Ugrás 2015 DunabogdányBúbosbanka versus úthenger
Rendhagyó újrahasznosítás a Táborfalvai Lőtéren


Elindult Ó-Dráva honlapunk
www.odrava.hu

    
                
 Dolgozz a Pandával!

Csatlakozz Te is a Panda csapathoz! Legyél WWF követ! 

 

Fotók WWF Föld Órája 2012WWF Nagy Ugrás 2015Nyíregyháza WWF Föld Órája cím átadás

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!