Friss hírek

Az év színével kampányol a WWF Magyarország

2018.12.14.

Az ötletet a Pantone és az év színe, az élő korall adta, a kezdeményezés a magyar WWF-től indult, a kommunikációért pedig a White Rabbit reklámügynökség felel.

Megmenekült a Csarna-völgy!

2018.11.28.

Nem épül kisvasút a Csarna-völgybe. Az Ipoly Erdő Zrt. visszavonta a völgybe tervezett kisvasútépítési kérelmét, ezzel a környezeti hatásvizsgálati eljárás hivatalosan lezárult.  A WWF Magyarország is lezárta a terület védelme érdekében indított aláírásgyűjtést.

Nem hagyjuk elveszni az Ó-Dráva vizét

2018.11.21.

A Dráva bal partjának leghosszabb holtága a Barcs közelében lévő Ó-Dráva, melynek elégtelen vízellátása miatt a környék élővilágának állapota romlott az elmúlt évtizedben. Horvát és magyar összefogásban több éve zajlanak az előkészültek, hogy ez a helyzet javuljon.

Videó a nagyragadozókról, ragadozók nélkül

2018.11.19.

Kevés olyan állat él a Földön, amely annyira ellentmondásos érzelmeket kelt bennünk, mint egy nagyragadozó. Mi úgy hisszük, a ragadozók védelme nem csak a ragadozókról szól. Sokkal inkább rólunk.

Természetes vízmegtartás, lefolyáslassítás, árvízi védekezés Angliában

2018.10.31.

Magyarországon ma az árvízi védekezés alapvető logikája szerint minél inkább gyorsítani kell a vizek lefolyását, hogy az árhullámok lehető leggyorsabban levonulhassanak. Ezt a logikát alkalmazzuk itthon minden folyó és patakszakaszon tekintet nélkül annak adottságaira, nem kevés természetvédelmi kárt okozva a vizes élőhelyek ökoszisztémájában.

Fotók Csarna-völgy - terepbejárásMegünnepeltük a Magyar Természet NapjátNagy Ugrás 14 településen