Friss hírek

Türkizkék tenger vagy olajfolt?

2019.02.13.

Háromnegyed magyarországnyi tengeri és szárazföldi területen adott engedélyt Görögország kormánya olaj- és gázkitermelésre. Egy nagyobb olajszivárgás katasztrofális következményekkel járhat a tengeri élővilágra, a veszélyeztetett fajokra, de még a görög szigetek turizmusára és gazdaságára nézve is. A WWF nemzetközi kampányt indított annak érdekében, hogy a fúrásra irányuló tervek helyett a terület élővilágának védelme kerüljön előtérbe.

A digitális technológia becslések szerint 15%-kal tudja csökkenteni a globális kibocsátást

2019.01.25.

Földünk éghajlata nagyon közel áll ahhoz, hogy visszafordíthatatlan folyamatok induljanak be, melyek veszélybe sodorják mindannyiunk jövőjét.

Eldőlt: nem lesz építkezés a Pirin Nemzeti Parkban

2019.01.18.

Óriási siker! A WWF és más természetvédelmi szervezetek az utolsó bírósági tárgyalást is megnyerték

Bulgária legfelsőbb bírósága megfellebbezhetetlen határozatban vonta vissza azokat a
változtatásokat, amelyeket kormány 2017-ben vezetett be a Pirin Nemzeti Park kezelési
tervébe.

Az év színével kampányol a WWF Magyarország

2018.12.14.

Az ötletet a Pantone és az év színe, az élő korall adta, a kezdeményezés a magyar WWF-től indult, a kommunikációért pedig a White Rabbit reklámügynökség felel.

Videó a nagyragadozókról, ragadozók nélkül

2018.11.19.

Kevés olyan állat él a Földön, amely annyira ellentmondásos érzelmeket kelt bennünk, mint egy nagyragadozó. Mi úgy hisszük, a ragadozók védelme nem csak a ragadozókról szól. Sokkal inkább rólunk.

Fotók Palánták ProgramNagy Ugrás 2017 - HerendA természetvédelmi őrszolgálat mindennapjai