Friss hírek

Hagyományok és a modern természetvédelem találkozása

2017.11.10.

A LIFEinFORESTS LIFE projekt keretében erdész, természetvédő és környezeti nevelő szakemberek részvételével rendeztünk tanulmányutat az Őrségi Nemzeti Parkba. Olyan erdőkbe látogattunk, ahol a gazdálkodás helyett kizárólag természetvédelmi és kutatási célok érvényesülnek.

Élő Bolygó Jelentés a Magyar Fenntarthatósági Csúcson

2017.11.10.

Az állatok populációinak csökkenése bolygó szerte még mindig főként az emberi tevékenység, illetve az annak hatására felgyorsult éghajlatváltozás miatt következik be. Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője előadást tart a nyolcadik alkalommal megrendezett konferencián.

Elkezdődött az ENSZ klímacsúcs

2017.11.08.

Hétfőn megkezdődött a 23. ENSZ klímakonferencia, amelynek célja a Párizsi Megállapodás megerősítése. Itthon azonban még mindig kérdéses, mihez kezd ilyen környezetben hazánk legnagyobb üvegházhatású gázt kibocsátó erőműve, a Mátrai Erőmű.

Természetvédelmi siker katonai területen

2017.10.17.

Hogyan találhat magának menedéket Európa egyik legveszélyeztetettebb hüllője épp egy magyarországi katonai lőtéren? Miért fontos, hogy ezen a kiképzőhelyszínen a honvédség is kiemelten figyeljen az állat- és növényvilág megőrzésére? A természetvédők és a Honvédelmi Minisztérium hat évvel ezelőtt összefogtak, hogy megóvják a Turjánvidéket.

Megmenekült a tenger pandája!

2017.06.08.

Óriási siker az Óceánok Világnapján! A WWF május eleje óta sürgeti a Mexikó partjainál élő, kritikusan veszélyeztetett kaliforniai disznódelfin védelmét.

Fotók Madárbarát munkahelyMagyar Természet Napja 2016Mecseki erdők mélyén