Klíma

Klímaútmutatót adott ki a WWF

2017.12.12.

A párizsi Gazdasági Klímanap és a One Planet Summit elnevezésű, Emmanuel Macron által összehívott klíma-csúcstalálkozó alkalmából a WWF egy klímaútmutatót tett közzé a tőketulajdonosok számára. A franciaországi csúcstalálkozó célja, hogy a magán- és állami befektetések a klímaváltozás megfékezésével összhangban történjenek meg.

Így fűtünk Magyarországon

2017.11.24.

A települések több mint felén közepes vagy súlyos a lakossági fűtésből származó légszennyezés, az energiaszegénység a települési önkormányzatok csaknem 80%-át érinti, ráadásul a helyi önkormányzatok középületeinek hőszigetelése és fűtési rendszere is rossz állapotban van.

Véget ért az ENSZ klímacsúcs

2017.11.20.

A 23. ENSZ klímakonferencia alatt egy nemzetközi koalíció alakult, amelynek célja a szén alapú villamosenergia-termelés befejezése 2030-ig. Itthon azonban még mindig napirenden van a Mátrai Erőmű által tervezett lignittüzelésű blokk engedélyeztetése.

Elkezdődött az ENSZ klímacsúcs

2017.11.08.

Hétfőn megkezdődött a 23. ENSZ klímakonferencia, amelynek célja a Párizsi Megállapodás megerősítése. Itthon azonban még mindig kérdéses, mihez kezd ilyen környezetben hazánk legnagyobb üvegházhatású gázt kibocsátó erőműve, a Mátrai Erőmű.

Európa még mindig a fosszilis energiát támogatja

2017.10.02.

Egy most nyilvánosságra hozott jelentés szerint az EU és az európai kormányok évente több mint 112 milliárd euróval támogatják a legnagyobb károsanyag-kibocsátással járó (fosszilis) energia termelését és felhasználását. Ez szembemegy azzal a vállalással, miszerint 2020-ig megszüntetik ezeket a káros támogatási rendszereket.

Energiaátmenet: nem csak utópia

2017.09.25.

Hogyan lehet a fenntartható energiagazdálkodást gyakorlati lépésekbe ültetni? Ezt járják körül szakértők egy két napos, közép-kelet-európai nemzetközi konferencián októberben, amelynek főszervezője egy új energiahálózat. A CEESEN kezdeményezés 11 országot foglal magába, az alapítók között van a WWF Magyarország is.

A Mátrai Erőmű lignittervei

2017.08.01.

Megszületett a kötelező EU-s előírás: a szénerőművek 2021-ig leállnak, vagy rendkívül költséges beruházásokkal próbálnak megfelelni az új feltételeknek. Azonban nem ez az egyetlen körülmény, amely gondot okoz a Mátrai Erőműnek.

Fotók A természetvédelmi őrszolgálat mindennapjaiRupp-hegy kirándulás 2015Üzleti Klub Találkozó és Szimpózium 2012