Klíma

Természetes vízmegtartás, lefolyáslassítás, árvízi védekezés Angliában

2018.10.31.

Magyarországon ma az árvízi védekezés alapvető logikája szerint minél inkább gyorsítani kell a vizek lefolyását, hogy az árhullámok lehető leggyorsabban levonulhassanak. Ezt a logikát alkalmazzuk itthon minden folyó és patakszakaszon tekintet nélkül annak adottságaira, nem kevés természetvédelmi kárt okozva a vizes élőhelyek ökoszisztémájában.

20 év, és túlléphetjük a 1,5 °C-os határt

2018.10.08.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete publikálta legfrissebb jelentését, amely azt vizsgálja, hogy a globális átlaghőmérséklet 1,5 °C-os növekedése hogyan tartható, és annak milyen következményei vannak. Az utolsó percen vagyunk.

A LIFE-MICACC projekt megvalósítóinak csehországi tanulmányútja

2018.05.20.

Az első külföldi tanulmányút alkalmával 2018. május 15-16. között Csehországba látogatott a LIFE-MICACC csapat. A májusi cseh tanulmányúton a projekt társult kedvezményezett partnerein túl a projektben külső együttműködő partnerként szerepet játszó önkormányzatok is képviseltették magukat.

Fotók Üzleti Klub Találkozó és Szimpózium 2012Táblaavatás - Naplás-tóWWF Föld Órája 2012