Klíma

A legforróbb év

2017.01.19.

Az eredmény hivatalos: 2016 volt az eddig mért legmelegebb év a Földön. Az Amerikai Óceán- és Légkörkutató Hivatal, a NASA és a brit meteorológiai hivatal adatai szerint az időjárási feljegyzések 1880-as kezdete óta a tavalyi év volt a legforróbb.

Hullámtér madártávlatból

2016.12.01.

Frissen közölt drónfelvételünk Tiszatarjánban a Tisza hullámterében készült, ahol a WWF Magyarország 2007 óta dolgozik a helyi önkormányzattal.

Virtuális séta Tiszatarjánban

2016.11.30.

Tiszatarjánban, a Tisza hullámterében már évek óta együtt dolgozunk a helyi önkormányzattal és helyi gazdálkodókkal. Egy most közzétett drónfelvétel segítségével most bepillantást nyerhetünk ennek részleteibe.

A Párizsi Megállapodás kiállta az első erőpróbát

2016.11.21.

A nemzetközi éghajlatvédelmi egyeztetések kisebb kitérőkkel ugyan, de előrehaladást mutatnak - szögezte le Manuel Pulgar-Vidal, a WWF nemzetközi éghajlatváltozási és energetikai programjának vezetője a marrákes-i tárgyalások után.

Lehetőség a nemzetközi éghajlatvédelem felgyorsítására

2016.11.03.

Napokon belül megkezdődik a 22. ENSZ klímakonferencia. A WWF egyértelmű szabályrendszert, ambiciózusabb éghajlatvédelmi célokat, és a különböző szereplők között szorosabb együttműködést sürget a sikeres megvalósítás érdekében.

Sokkoló adatok a Föld egészségi állapotáról

2016.10.27.

Hazánkban a WWF Magyarország jubileumi eseményén mutatják be a világszerte ma megjelent Élő Bolygó Jelentést. A friss kutatási adatokra támaszkodó kétéves, átfogó jelentés 2016-os kiadása riasztó adatokat közöl: a Földön található gerinces fajok populációi 58%-kal szorultak vissza, míg az édesvizekben megfigyelt populációk 81%-os csökkenést mutatnak az 1970-es adatokhoz képest.

Hamarabb jött el a túlfogyasztás napja

2016.08.03.

Idén augusztus 8-án jött el a túlfogyasztás világnapja. Mindazzal, amit holnaptól év végéig fogyasztunk, már a bolygó tartalékait éljük föl. Itthon egy évben 1,3 Magyarországnyit fogyasztunk, ha pedig mindenki úgy élne, ahogy mi, akkor 1,7 Földre lenne szükségünk. De csak ez az egy van.

Fotók Panda tábor Nagykőrös 2011 augusztusÜzleti Klub Találkozó és Szimpózium 2012Föld Órája 2016