Klíma

Európa még mindig a fosszilis energiát támogatja

2017.10.02.

Egy most nyilvánosságra hozott jelentés szerint az EU és az európai kormányok évente több mint 112 milliárd euróval támogatják a legnagyobb károsanyag-kibocsátással járó (fosszilis) energia termelését és felhasználását. Ez szembemegy azzal a vállalással, miszerint 2020-ig megszüntetik ezeket a káros támogatási rendszereket.

Energiaátmenet: nem csak utópia

2017.09.25.

Hogyan lehet a fenntartható energiagazdálkodást gyakorlati lépésekbe ültetni? Ezt járják körül szakértők egy két napos, közép-kelet-európai nemzetközi konferencián októberben, amelynek főszervezője egy új energiahálózat. A CEESEN kezdeményezés 11 országot foglal magába, az alapítók között van a WWF Magyarország is.

A Mátrai Erőmű lignittervei

2017.08.01.

Megszületett a kötelező EU-s előírás: a szénerőművek 2021-ig leállnak, vagy rendkívül költséges beruházásokkal próbálnak megfelelni az új feltételeknek. Azonban nem ez az egyetlen körülmény, amely gondot okoz a Mátrai Erőműnek.

Mátrai Erőmű - Újabb kihívások

2017.05.08.

A 2020 utáni új környezetvédelmi előírások és az eltűnő támogatások drasztikusan érinthetik a szénerőművek, így a Mátrai Erőmű jövőjét is.

Fotók WWF Nagy Ugrás 2015WWF Föld Órája 2013Palánták Program Kirándulás