Klíma

A digitális technológia becslések szerint 15%-kal tudja csökkenteni a globális kibocsátást

2019.01.25.

Földünk éghajlata nagyon közel áll ahhoz, hogy visszafordíthatatlan folyamatok induljanak be, melyek veszélybe sodorják mindannyiunk jövőjét.

ENSZ Klímakonferencia: sok még a tennivaló

2018.12.17.

December 15-én véget ért a két hétig tartó 24. ENSZ Klímakonferencia. A Párizsi Megállapodás szabálykönyvének döntő részében sikerült megállapodniuk az egyes résztvevő országoknak, ugyanakkor a teljesítéséhez szükséges eddigi nemzeti vállalások még messze nem elég ambiciózusak ahhoz, hogy az egyezmény céljait elérjük.

Természetes vízmegtartás, lefolyáslassítás, árvízi védekezés Angliában

2018.10.31.

Magyarországon ma az árvízi védekezés alapvető logikája szerint minél inkább gyorsítani kell a vizek lefolyását, hogy az árhullámok lehető leggyorsabban levonulhassanak. Ezt a logikát alkalmazzuk itthon minden folyó és patakszakaszon tekintet nélkül annak adottságaira, nem kevés természetvédelmi kárt okozva a vizes élőhelyek ökoszisztémájában.

20 év, és túlléphetjük a 1,5 °C-os határt

2018.10.08.

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete publikálta legfrissebb jelentését, amely azt vizsgálja, hogy a globális átlaghőmérséklet 1,5 °C-os növekedése hogyan tartható, és annak milyen következményei vannak. Az utolsó percen vagyunk.

A LIFE-MICACC projekt megvalósítóinak csehországi tanulmányútja

2018.05.20.

Az első külföldi tanulmányút alkalmával 2018. május 15-16. között Csehországba látogatott a LIFE-MICACC csapat. A májusi cseh tanulmányúton a projekt társult kedvezményezett partnerein túl a projektben külső együttműködő partnerként szerepet játszó önkormányzatok is képviseltették magukat.

Fotók Magyar Természet Napja 2016Nagy Ugrás 14 településenWWF Föld Órája 2012