Klíma

Hullámtér madártávlatból

2016.12.01.

Frissen közölt drónfelvételünk Tiszatarjánban a Tisza hullámterében készült, ahol a WWF Magyarország 2007 óta dolgozik a helyi önkormányzattal.

Virtuális séta Tiszatarjánban

2016.11.30.

Tiszatarjánban, a Tisza hullámterében már évek óta együtt dolgozunk a helyi önkormányzattal és helyi gazdálkodókkal. Egy most közzétett drónfelvétel segítségével most bepillantást nyerhetünk ennek részleteibe.

A Párizsi Megállapodás kiállta az első erőpróbát

2016.11.21.

A nemzetközi éghajlatvédelmi egyeztetések kisebb kitérőkkel ugyan, de előrehaladást mutatnak - szögezte le Manuel Pulgar-Vidal, a WWF nemzetközi éghajlatváltozási és energetikai programjának vezetője a marrákes-i tárgyalások után.

Lehetőség a nemzetközi éghajlatvédelem felgyorsítására

2016.11.03.

Napokon belül megkezdődik a 22. ENSZ klímakonferencia. A WWF egyértelmű szabályrendszert, ambiciózusabb éghajlatvédelmi célokat, és a különböző szereplők között szorosabb együttműködést sürget a sikeres megvalósítás érdekében.

Sokkoló adatok a Föld egészségi állapotáról

2016.10.27.

Hazánkban a WWF Magyarország jubileumi eseményén mutatják be a világszerte ma megjelent Élő Bolygó Jelentést. A friss kutatási adatokra támaszkodó kétéves, átfogó jelentés 2016-os kiadása riasztó adatokat közöl: a Földön található gerinces fajok populációi 58%-kal szorultak vissza, míg az édesvizekben megfigyelt populációk 81%-os csökkenést mutatnak az 1970-es adatokhoz képest.

Hamarabb jött el a túlfogyasztás napja

2016.08.03.

Idén augusztus 8-án jött el a túlfogyasztás világnapja. Mindazzal, amit holnaptól év végéig fogyasztunk, már a bolygó tartalékait éljük föl. Itthon egy évben 1,3 Magyarországnyit fogyasztunk, ha pedig mindenki úgy élne, ahogy mi, akkor 1,7 Földre lenne szükségünk. De csak ez az egy van.

A Mátrai Erőmű a legszennyezőbbek közt

2016.07.06.

Elkészült az első elemzés az Európai Unió szénerőműveinek határokon átnyúló egészségügyi hatásairól. A 257 szénerőművet vizsgáló jelentésben a magyarországi Mátrai Erőmű a 27. helyen szerepel, a legszennyezőbb szénerőművek listáján. A jelentés tartalmát egészségügyi szakértők is megerősítették. A WHO szerint a légszennyezés világszerte milliók haláláért felelős.

Fotók Nyíregyháza WWF Föld Órája cím átadásWWF Föld Órája 2012Kolontár - egy évvel később