Klíma

A Mátrai Erőmű lignittervei

2017.08.01.

Megszületett a kötelező EU-s előírás: a szénerőművek 2021-ig leállnak, vagy rendkívül költséges beruházásokkal próbálnak megfelelni az új feltételeknek. Azonban nem ez az egyetlen körülmény, amely gondot okoz a Mátrai Erőműnek.

Mátrai Erőmű - Újabb kihívások

2017.05.08.

A 2020 utáni új környezetvédelmi előírások és az eltűnő támogatások drasztikusan érinthetik a szénerőművek, így a Mátrai Erőmű jövőjét is.

Bajban a Mátrai Erőmű jövője?

2017.04.10.

Az Eurelectric (európai villamosenergia-társaságok együttműködési szervezete) múlt héten közzétett állásfoglalása alapján a szervezet tagvállalatai nem építenek új szénerőműveket 2020 után. Ez még inkább kérdésessé teszi a Mátrai Erőmű napokban bejelentett eladását, és az erőmű által tervezett új ligniterőmű megépítését is.

Díjat nyert Zöld Generációs résztvevőnk

2017.03.31.

A Víz Világnapja alkalmából immáron 25. alkalommal rendezték meg a Kisbiológusok Találkozóját, ahol általános és középiskolás tanulók mérhették össze tudásukat. Harmadik helyezést szerzett Molnár Dóra Rita, a Zöld Generáció Tehetséggondozó program egyik résztvevője

Mérföldkő a hazai energiahatékonyságban

2017.03.25.

Rekordszámú, 187 ország részvételével söpört végig a világon a Föld Órája! Itthon 150 fős fejlámpás túrával ünnepelték a Normafán az estét, miközben a WWF Magyarország önkormányzati felmérést indított, melynek eredményeként hamarosan egy hazai körkép készül az önkormányzatok energiagazdálkodásban betöltött szerepéről és helyzetéről.

A helytelen fűtés, avagy a láthatatlan tömeggyilkos

2017.03.23.

Az OECD számításai szerint Kína után népességarányosan Magyarországon hal meg a legtöbb ember idő előtt a légszennyezettség miatt, amelynek 70%-ért a lakossági fűtés a felelős. Hogyan javíthatunk ezen?

Fotók Rupp-hegy kirándulás 2015ÓriáspandaCsarna-völgy - terepbejárás