Díjat nyert Zöld Generációs résztvevőnk

A Víz Világnapja alkalmából immáron 25. alkalommal rendezték meg a Kisbiológusok Találkozóját, ahol általános és középiskolás tanulók mérhették össze tudásukat. A találkozó szakmai konferencia és verseny is egyben.

Idén több mint 80 versenyző vett részt, ebből majdnem 50 középiskolás, akik hat különböző intézményből érkeztek. A versenyzők között volt Molnár Dóra Rita is, aki korábban a Zöld Generáció Tehetséggondozó program, Biodiverzitás modul egyik résztvevője volt. A versenyen a WWF Magyarországnál töltött munkáját mutatta be. Nagy izgalommal készült a versenyre, mi modulvezetők is nagyon szurkoltunk neki, és el is hozta a harmadik helyezést!

Rita a dobogós helyezés mellett még szaktanári dicséretben is részesült. Mindannyian nagyon büszkék vagyunk rá! Elmondása alapján a zsűritagok imádták a témát, és sok pozitív visszajelzést kapott. A versenyen nagyon változatos előadások voltak, sokan már a későbbi tanulmányaikra készülve mutatták be kutatásukat. Egészen biztos vagyok benne, hogy pár év múlva Rita is a környezetvédelmi szakértők és mozgalmárok táborát fogja erősíteni.

Az ő példája is bizonyítja azt, hogy a tehetséggondozás zöld témában, középiskolások számára milyen kiemelkedően fontos.

Visnyovszky Ágota

Fotók TetraPak kiállításMecseki erdők mélyénWWF Föld Órája 2012