Klímaváltozás

Klímaváltozás: az emberiség legégetőbb problémája

Most még van lehetőségünk, hogy változtassunk a jövőnkön. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a klímaváltozás jelentőségére, és arra, hogy természeti értékeink megőrzése nem tűr halasztást.

Ma már senki sem tagadja, hogy a klímaváltozás az emberiség számára az egyik legnagyobb probléma, de tudomást csak kevesen vesznek róla. E változás okozója pedig maga az ember, aki túl nagy mennyiségben juttat olyan üvegházhatású gázokat (szén-dioxid, metán, nitrogén-dioxid) a légkörbe, amelyek Földünk folyamatos felmelegedését okozzák. Energiaéhségünk kielégítésére egyre több fosszilis, nem megújuló energiahordozót (szén, földgáz, kőolaj) égetünk el. 2005-ben 28 milliárd tonna szén-dioxidot juttattunk a légkörbe!