Médiakommunikációs munkatársat keresünk

A WWF Magyarország dinamikus és elkötelezett munkatársat keres
médiakommunikációs munkatárs/ Press Officer
pozícióba.
(Teljes munkaidős pozíció, munkavégzés helye: Budapest.)

A világ legnagyobb természetvédelmi civil szervezetének hazai irodája, a 25 éves WWF Magyarország Alapítvány médiakommunikációs munkatársat keres. A pozíciót betöltő munkatárs elsődleges feladata a média eszközeivel a környezettudatos fogyasztói magatartás erősítése, és a szervezet ismertségének növelése. Aktív részt vállal továbbá a stratégiaalkotási és operatív végrehajtási folyamatokban, end-to-end kommunikációs projektmenedzsment feladatokat lát el, valamint támogatja az alapítvány forrásszerzési és természetvédelmi munkáját.

A munkakör leírása:

A pozíció célja a WWF Magyarország ismertségének növelése széles körben, interjúk és megjelenések szervezésével, új sajtókapcsolatok kialakításával. A médiakommunikációs munkatárs feladatai közé tartozik a sajtóközlemények megtervezése és megírása, a nyilatkozatok előkészítése, valamint a nyilatkozók felkészítése. Segíti továbbá a WWF Magyarország kommunikációs stratégiájának kidolgozását és kivitelezését, a szervezet kommunikációs csatornáinak kezelését, aktív a médiapartnerségek kialakításában és kezelésében, menedzseli és megvalósítja az alapítvány természetvédelmi tevékenységéhez kötődő kommunikációs, illetve kreatív feladatokat. A pozíciót betöltő munkatárs folyamatos kapcsolatot tart a regionális és nemzetközi WWF irodákkal, valamint adaptálja a tőlük érkező anyagokat.

Szakmai elvárások a pozíció betöltéséhez:

• Felsőfokú kommunikációs végzettség (marketing, PR, vagy egyéb kommunikációs területeken)
  • Kommunikáció és/vagy PR terén szerzett legalább 3 éves tapasztalat
  • Kiváló magyar helyesírás és szövegírói képesség
  • Folyékony angol nyelvtudás szóban és írásban egyaránt
  • Kiváló kommunikációs képesség
  • Kiterjedt, aktív (sajtó)kapcsolatok
  • Aktuális kommunikációs trendek ismerete
  • Projektmenedzsment terén szerzett tapasztalat
  • Ügyfél/partnerkezelés, vállalati kapcsolattartás terén szerzett tapasztalat

Tulajdonságok, készségek:

• Megoldás-orientált, nyitott gondolkodásmód
  • Rugalmasság
  • Változás menedzsmentben szerzett tapasztalat
  • Kiváló kapcsolatteremtés és kapcsolat-menedzsment
  • Out of the box gondolkodás
  • Igény a folyamatos megújulásra
  • Érdeklődés a természetvédelem és fenntarthatóság iránt

A csapatunk jövendőbeli tagja csapatban is és önállóan is képes dolgozni, több projekt párhuzamos futtatására alkalmas, és jól bírja a terhelést. Előnyt élveznek a kampány menedzsmentben tapasztalt és/vagy természetvédelmi tevékenységünkhöz illeszkedő szakirányú végzettséggel is rendelkező pályázók.

Amit nyújtunk:

• Nemzetközi munkakörnyezet
  • Változatos munkakör
  • Rugalmas munkavégzés
  • Folyamatos szakmai fejlődési lehetőség
  • Civil szférának megfelelő bérezés, Cafeteria

Ha magadra ismertél, pályázatodat (önéletrajz és motivációs levél) magyar és angol nyelven a lapostu@wwfdcp.ro  email címre küldd el 2017. március 20-ig! Kérjük, a levél tárgyában tüntesd fel: Press Officer – Hungary.

Fotók Nyíregyháza WWF Föld Órája cím átadásFöld Órája 2015WWF Föld Órája 2012