Csáki Roland

pic
  • Nemzetközi marketingfejlesztési vezető
  •

Szenvedélyes barlangászként és hegymászóként itta magába a természet szeretetét. Kommunikációs képességei gyermekkora óta fokozatosan bontogatták szárnyukat. Kevesen tudják, hogy már bölcsődés korában beszélt idegen nyelveket, saját nevét például ekként ejtette: "káki ojan".

Normálistól némileg eltérő személyiségjegyek első megfigyelője édesapja volt, aki földművelésben jártas személy révén ekként fogalmazott: "ez a gyerek képes kibeszélni a borjút az anyjából".

Első marketing tapasztalataira akkor tett szert, mikor kora tinédzserként frissen szerzett Commodore 64 számítógépét kellett megvédenie a szomszéd nyugdíjas hobbikertészek lefitymálásától, kik ekként érveltek: "aztán kapálni tud-e ez a gép?"

Természetjárással és természetvédelemmel középiskolás korában került kapcsolatba a Természetjáró Fiatalok Szövetségének tagjaként. 1996-ban megalapította az első hazai úgynevezett kalandpedagógiával foglalkozó civilszervezetet, az angolszász Outward Bound nevű világszervezet kötelékében. A kalandpedagógia a természeti sportokat használja fel nevelésre, személyiségfejlesztésre. Meghatározó élmények voltak számára mozgáskorlátozottakat megtanítani a búvárkodásra, szellemi fogyatékos fiatalokkal közösen mászni sziklát, építeni kunyhót és madárlest.

A Greenpeace 2001-es kelet-közép európai megjelenése új feladatkörben találja. Kampányszervezőként jelen lehetett a szervezet hazai irodájának indulásánál. Első feladata egy irodának kijelölt üres lakásba két asztal és két számítógép beszerzése.

E sokat ígérő kezdetekből épül meg 5 év alatt Magyarország legismertebb, legakciódúsabb környezetvédő szervezete sok száz aktivistával és több tízezer támogatóval. Ezen időszak legszebb emléke mégis talán a Zengő hegy védelme, a februári -20-25 fokos hidegben táborozva-fagyoskodva.

2006. nyara óta erősíti a WWF csapatát, ahová kommunikációs és marketing ismeretein kívül mezőgazdasági főiskolai tanulmányok emlékeit, töretlen optimizmusát, és a WWF-nél nem túl széles körben hasznosítható íjász tudományát hozta magával.

Fotók Big Jump - Nagy Ugrás 2012Föld Órája 2017Föld Órája Fővárosa kihívás 2016