Ereifej Laurice

pic
  • Közép-kelet-európai vizesélőhely-védelmi csoportvezető
  •

2000-ben végeztem az ELTE biológus szakán (ökológia, evolúcióbiológia szakirányon). Szakdolgozatomhoz szükséges kutatásomban kétéltűekkel foglalkoztam.Egyetem után a WWF Magyarországnál kezdtem el dolgozni. Az elmúlt hét évben különböző vizesélőhely védelmi projekteket vezettem, mint például a Kisvizek védelme, Ecsedi láp, Dráva, Duna vagy Víz Keretirányelv.

A „Kisvizek” projektért fáj a szívem, nagyon szerettem. Az országban sok településen vagy település szélen van egy-egy kisebb időszakos vagy állandó tavacska. Az embereket érdeklik ezek állapota és a rendbetételük. Valahol a helyiekkel rehabilitáltuk a tavat, máshol bemutató tanösvényeket építettük. Több kedves helybeli szakmai partnerre a mai napig szívesen gondolok.

Azonban pár év után a projekt vezetését átadtam másnak, és „nehezebb” dolgokkal kezdtem el foglalkozni, egy Európai Uniós irányelv – a Víz Keretirányelv - hazai bevezetését igyekszem segíteni. Ezt „kedves”-nek kevésbé mondanám, ám annál fontosabbnak.

Két év szünet után, 2012. júliusától hét közép-és kelet európai ország WWF irodáinak vizesélőhely-védelmi munkáját vezetem.

Fotók A természetvédelmi őrszolgálat mindennapjaiPET Kupa 2017TetraPak kiállítás