Ereifej Laurice

pic
  • Közép-kelet-európai vizesélőhely-védelmi csoportvezető
  •

2000-ben végeztem az ELTE biológus szakán (ökológia, evolúcióbiológia szakirányon). Egyetem után a WWF Magyarországnál kezdtem el dolgozni. Először különböző vizesélőhely védelmi projekteket vezettem, mint például a Kisvizek védelme, Ecsedi láp, Dráva, Duna vagy Víz Keretirányelv.

A „Kisvizek” projektért fáj a szívem, nagyon szerettem. Az országban sok településen vagy település szélen van egy-egy kisebb időszakos vagy állandó tavacska. Az embereket érdeklik ezek állapota és a rendbetételük. Valahol a helyiekkel rehabilitáltuk a tavat, máshol bemutató tanösvényeket építettük. Több kedves helybeli szakmai partnerre a mai napig szívesen gondolok.

Azonban pár év után a projekt vezetését átadtam másnak, és „nehezebb” dolgokkal kezdtem el foglalkozni, egy Európai Uniós irányelv – a Víz Keretirányelv - hazai bevezetését igyekszem segíteni. Ezt „kedves”-nek kevésbé mondanám, ám annál fontosabbnak.

Két év szünet után, 2012. júliusától hét közép-és kelet európai ország WWF irodáinak vizesélőhely-védelmi munkáját vezetem

Azonban pár év után a projekt vezetését átadtam másnak, és „nehezebb” dolgokkal kezdtem el foglalkozni, egy Európai Uniós irányelv – a Víz Keretirányelv - hazai bevezetését igyekeztem segíteni. Ezt „kedves”-nek kevésbé mondanám, ám annál fontosabbnak, hiszen a folyók, tavak, felszín alatti vizek állapotjavítását tűzi ki célul.

Ezt követően két év szünet után, 2012. júliusától hét közép-és kelet európai ország WWF irodáinak vizesélőhely-védelmi munkáját vezetem. A Víz Keretirányelvvel továbbra is foglalkozom, de most már mindezt Duna vízgyűjtő szinten, továbbá főbb tevékenységeim közé tartozik a stratégiai tervezés, szakmai programok irányítása és kollégák koordinálása, új programok/projektek  kidolgozása és pályázatírás, valamint a WWF képviselete.

Fotók Nagy Ugrás 2017 - HerendCsarna-völgy - terepbejárásTerepi nap és vízibivaly-hajtás Tiszatarjánban