Dr. Gálhidy László

pic
  • Erdővédelmi programvezető
  •  

Dr. Gálhidy László

Biológusként (ökológia és evolúcióbiológia szakirányon) végeztem a budapesti ELTE-n, 1999-ben. Az elmúlt tizenöt év nagy részét különböző erdőkben töltöttem. Kutatóként legutóbb a börzsönyi erdők széldöntések utáni felújulásának vizsgálatában vettem részt; korábban pedig a mátrai és bükki, őserdőre emlékeztető erdőkben azt elemeztük, hogy milyen kapcsolat mutatható ki az aljnövényzet és a faállomány között. Sopronban, a NyME Környezettudományi Intézetében az erdők és a klíma kapcsolatának modellezésében vettem részt. A kutatás mellett tanítottam növényrendszertant, ökológiát és evolúcióbiológiát is. PhD fokozatot 2009-ben szereztem az ELTE-n.

Útjaim során jártam már mamutfenyők között, vagy a Kanári-szigetek babérlombú erdeiben, de igazán a hazai bükkösökben érzem otthon magam. A Budai-hegységben, a Börzsönyben, vagy ahol a nagyapám is sokat kirándult: a Mecsekben. Örülök, hogy munkám során „szinte kötelező” rendszeresen meglátogatni e tájakat; ahogyan az ország más, általam eddig kevésbé ismert vidékeinek erdeit is.

A WWF csapatát 2006 ősze óta erősítem. Bár a tempó elég gyors, és mindig több a faladat, mint ami elvégezhető; igazán érdekes munka. A terepi bejárások mellett sok egyeztetést, kommunikációt jelent. Fontosnak tartom, hogy az erdőket érintő kérdésekkel minél többen foglalkozzunk, ezért új projektek indításán is töröm a fejem.

Tagja vagyok az Országos Erdő Tanácsnak, a Magyar Nemzeti Erdőrezervátum Bizottságnak és a Pro Silva Hungaria-nak.

Pesthidegkúton lakom, szerencsés közelségben a Budai hegyvidék erdeihez, ezért nem ritkán a kikapcsolódásaim során is a „munkahelyemen” kötök ki.

Kapcsolódó anyagok:

Szakmai önéletrajz
Publikációs lista

Doktori értekezés: Gálhidy, L (2008) Az aljnövényzet fajösszetételének és tömegességének változásai középhegységi bükkösök mesterséges és széldöntés nyomán létrejövő lékjeiben.

ELTE, Növényrendszertani és Ökológiai Tanszék, Budapest

Gálhidy, L (2008) Az aljnövényzet fajösszetételének és tömegességének változásai
 
középhegységi bükkösök mesterséges és széldöntés nyomán létrejövő lékjeiben.
 
Doktori értekezés. ELTE, Növényrendszertani és Ökológiai Tanszék, Budapest
 
 

Fotók Üzleti Klub Találkozó és Szimpózium 2012PET Kupa 2017Nagy Ugrás 2016

Hírlevél feliratkozás

Szereted a természetet? Érdekel, hogy mi történik hazánkban és a nagyvilágban? Ha szeretnél többet tudni a WWF munkájáról és a természetvédelemről, iratkozz fel ingyenes online hírlevelünkre!

  • E-mail cím:

Támogass!

Kérjük, adja meg telefonszámát, hogy értesüljön aktualitásainkról, sikereinkről, nyereményjátékainkról!

Kövess minket a Facebookon is!