Natura2000 tervek

A WWF Magyarország a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködve 2013-14. során Natura 2000 fenntartási terveket készített a nemzeti park igazgatóság működési területére eső öt területre.

A Natura 2000 fenntartási terv célja, hogy a Natura 2000 hálózathoz tartozó területeken a gazdaságos termelés és a természeti értékek megőrzése összhangban lehessen, és az adottságokhoz igazodó gazdálkodási módok hozzájáruljanak az ott élő ritka és veszélyeztetett növény- és állatfajok megőrzéséhez, élőhelyeik fenntartásához.

Elkészültek a Déli Homokhátság (kódjele: HUKN20008), az Alsó-Tisza hullámtér (HUKN20031), a Fülöpházi Hosszú-rét (HUKN20025), a Móricgáti lápok (HUKN20026) és a Tisza Alpár-Bokrosi ártéri öblözete (HUN20028) területek tervei.

A KÉSZ, JÓVÁHAGYOTT NATURA 2000 FENNTARTÁSI TERVEK LETÖLTHETŐEK A KISKUNSÁGI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG HONLAPJÁRÓL:

A társadalmi egyeztetésre korábban közzétett terv tervezetek már nem elérhetőek. A beérkezett hozzászólásokat és javaslatokat a terv végelgesítése során felhasználtuk.

Köszönjük mindenkinek, aki véleményével és javaslataival segítette a tervezést!

További információt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársaitól, vagy a WWF Magyarország munkatársaitól (Siposs Viktória, Kerpely Klára 06-1-214-5554) kérhet.

A tervek az a 43/2012. (V. 3.) VM rendelet alapján az MVH által nyújtott EMVA támogatásból készültek.

ÚMVP logóDarányi Ignác Terv logó

Fotók Kolontár - egy évvel későbbErdei kirándulások 2015Terepi nap és vízibivaly-hajtás Tiszatarjánban